HGK Split

"Darujmo hrvatsko" u Splitu: 'Želimo osvijestiti važnost kupovanja hrvatskih proizvoda'

U prvoj akciji Darujmo hrvatsko u Splitu svojim proizvodima, ali i uslugama sudjeluje više od dvadeset tvrtki
Hrvatska gospodarska komora u Splitu pozvala na kupovinu domaćih proizvoda
 HGK

Točno mjesec dana prije Božića, Hrvatska gospodarska komora u Splitu je u svojim prostorijama cjelodnevnom promotivnom akcijom Darujmo hrvatsko pozvala na kupovinu i darivanje kvalitetnih hrvatskih proizvoda.

HGK
U prvoj akciji Darujmo hrvatsko u Splitu svojim proizvodima, ali i uslugama sudjeluje više od dvadeset tvrtki

''Akciju smo organizirali kako bismo u ovo predblagdansko vrijeme osvijestili o važnosti kupovanja hrvatskih proizvoda te pozvali građane i tvrtke da za poklone odaberu izvorne i kvalitetne hrvatske proizvode. Tako želimo istovremeno promovirati vrijednost i značaj ovih proizvoda za hrvatsko gospodarstvo te omogućiti kupovinu originalnog poklona za predstojeće blagdane. Akcijom Darujmo hrvatsko HGK – Županijska komora Split i na ovaj način promovira hrvatsku kvalitetu i izvornost, poziva tvrtke na brendiranje kvalitetnih i izvornih proizvoda i usluga te potrošače da pri kupovini prednost daju proizvodima s oznakama koje jamče najvišu, domaću kvalitetu.“, istaknuo je Joze Tomaš predsjednik HGK Županijske komore Split.

HGK
Joze Tomaš predsjednik HGK Županijske komore Split

U prvoj akciji Darujmo hrvatsko u Splitu svojim proizvodima, ali i uslugama sudjeluje više od dvadeset tvrtki, kako nosioca znakova kvalitete Hrvatske gospodarske komore tako i onih koji su u postupku dobivanja navedenih znakova. Sudjeluju Podravka, Franck, Kraš, Dukat, Gavrilović, Cromaris, Hvar Hills, Iločki podrumi, Blato 1902, Poljoprivredna zadruga Marina, Bilaja, Galeb, Genin, Kotka, Enigma Stars, Bernarda, Učilište Jantar, Potestas, Include, DTD i Nuša.

HGK
U prvoj akciji Darujmo hrvatsko u Splitu svojim proizvodima, ali i uslugama sudjeluje više od dvadeset tvrtki

''Ova akcija se naslanja na našu najpoznatiju nacionalnu akciju Kupujmo hrvatsko te se nadamo da će i ona postati tradicionalna, odnosno da će je građani prepoznati i podržati te da će se u svakoj božićnoj košarici naći hrvatski proizvodi, nosioci znakova kvalitete HGK'', rekla je Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK zadužena za graditeljstvo promet i veze.

HGK
Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK zadužena za graditeljstvo promet i veze

Znakove kvalitete Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta, Hrvatska gospodarska komora dodjeljuje natprosječno kvalitetnim proizvodima i uslugama proizvedenima na području RH te oni predstavljaju kako priznanje proizvođačima tako i jamstvo potrošačima da je riječ o proizvodima koji zadovoljavaju najviše zahtjeve kvalitete.

HGK
Joze Tomaš predsjednik HGK Županijske komore Split i Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK zadužena za graditeljstvo promet i veze

U Hrvatskoj su 142 tvrtke korisnice znakova kvalitete HGK za svojih ukupno 226 proizvoda, dok je na razini Splitsko-dalmatinske županije 11 tvrtki i 16 proizvoda/usluga nosioca znakova. U suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta HGK je osigurala bespovratna sredstva za mikro, mala i srednja poduzeća za brendiranje njihovih proizvoda i usluga znakovima kvalitete HGK, a poziv je otvoren sve do 29. lipnja 2020.

HGK
U prvoj akciji Darujmo hrvatsko u Splitu svojim proizvodima, ali i uslugama sudjeluje više od dvadeset tvrtki

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2022 05:10