NAJVIŠE OCJENE

Cromarisovi fileti u skin pakiranju inovacija godine

Stručni žiri je jedinstvenom pakiranju atraktivnog izgleda koje čuva svježinu i izniman okus proizvoda dodijelio najviše ocjene u konkurenciji vodećih svjetskih proizvođača ribe i ribljih proizvoda
Cromaris pakiranje

Cromaris, koji posluje u sastavu Adris grupe, šesta tvrtka u svijetu u uzgoju orade i brancina, na ovogodišnjem natječaju Labo de l’innovation uglednog francuskog specijaliziranog magazina Produit de la Mer, osvojio je nagradu za inovaciju godine za svoje filete brancina, orade i hame u skin pakiranju. Stručni žiri je jedinstvenom pakiranju atraktivnog izgleda koje čuva svježinu i izniman okus proizvoda dodijelio najviše ocjene u konkurenciji vodećih svjetskih proizvođača ribe i ribljih proizvoda, priopćili su iz Cromarisa.

- Cromaris je prepoznat po svježini, najvišoj kvaliteti, ali i inovativnosti proizvoda, u čemu već jesmo lideri na tržištu. Proizvodi visoke dodane vrijednosti, odnosno prerađeni proizvodi za lakšu i bržu pripremu, ključni su element razlikovnosti u odnosu na konkurenciju na domaćem, ali prije svega na izazovnim izvoznim tržištima koji su glavni temelj našeg rasta - rekao je Goran Markulin, direktor Cromarisa. Udio prihoda od diferenciranih proizvoda iznosi gotovo 50 posto.

- Prateći trendove u prehrambenoj industriji te potrebe naših potrošača, Cromaris je krajem 2019. predstavio filete orade, brancina i hame u novom skin pakiranju koji su, kao praktičan i zdrav proizvod spreman za pripremu u samo nekoliko minuta, brzo pronašli put do kupaca, a ovo priznanje struke dodatna je potvrda da smo na pravom putu razvoja temeljenog na vrhunskoj kvaliteti proizvoda i inovacijama - zaključio je Markulin.

Nakon što je Cromaris, unatoč nepovoljnim okolnostima uzrokovanima pandemijom koronavirusa, ostvario rekordnu prodaju tijekom ljetnih mjeseci, i u rujnu je nastavljen pozitivan trend. Prodano je 829 tona ribe, što, u usporedbi s prethodnom godinom, predstavlja rast od 20 posto. Postignut je i rast cijena od dva posto i rast prihoda od 22 posto. Ako pak promatramo prvih devet mjeseci 2020., prodano je 7.665 tona ribe, što predstavlja količinski rast od pet posto te je ostvaren rast prihoda od gotovo sedam posto u usporedbi s prošlom godinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:47