Za sva četiri proizvoda

Cromaris i ove godine osvojio najviša svjetska priznanja za kvalitetu

Četvrtu godinu zaredom Cromaris je dobitnik Superior Taste Awarda 2021 za sva četiri svoja prijavljena proizvoda: brancin, oradu, hamu i gofa
 Bruno Konjevic/Cropix

Cromaris, koji posluje u sastavu Adris grupe, šesta tvrtka u svijetu u uzgoju orade i brancina, i ove je godine dobio priznanje za vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda - Superior Taste Award. Riječ je, kako su istaknuli u priopćenju, o najcjenjenijoj nagradi u segmentu prehrane u svijetu koju od 2005. godine dodjeljuje International Taste Institute iz Bruxellesa.

Četvrtu godinu zaredom Cromaris je dobitnik Superior Taste Awarda 2021 za sva četiri svoja prijavljena proizvoda: brancin, oradu, hamu i gofa. Proizvodi se ocjenjuju metodom slijepog testiranja na temelju izgleda, mirisa, teksture i okusa, a pritom sucima odabranima iz najprestižnijih europskih kulinarskih udruženja nisu poznati brend ni podrijetlo testiranog proizvoda. Inače, Cromaris i u iznimno teškim gospodarskim okolnostima, u nas i u svijetu izazvanim pandemijom, ostvaruje dobre poslovne rezultate.

Krajem prosinca na tržište je ukupno isporučeno rekordnih više od 10.000 tona kvalitetne bijele ribe. U 2020. ostvaren je rast prodaje na izvoznim tržištima te izvoz trenutno iznosi 85 posto. Cromaris u Italiji, koja je i najveće svjetsko tržište brancina i orade, u drugoj polovici 2020. držao je 9 posto vrijednosnog udjela, što je rast od 30% u odnosu na prethodnu godinu.

- Cromaris se na tržištu nametnuo kao lider u kvaliteti koju, uz povjerenje potrošača i brojne certifikate, dodatno potvrđuju i ova priznanja - rekao je Goran Markulin, direktor Cromarisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:16