nezavisna analiza

Croatia osiguranje steklo certifikat Poslodavac Partner

Analiza obuhvaća 5 ključnih HR područja
Croatia osiguranje

Croatia osiguranje, vodeći domaći osiguratelj koji posluje u sastavu Adris grupe, krajem je prosinca dovršilo postupak certifikacije za stjecanje certifikata Poslodavac Partner. Riječ je o certifikatu kojim se potvrđuje izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, a koji od 2005. godine dodjeljuje konzultantska kuća SELECTIO. Croatia osiguranje prvo je i za sada jedino osiguravajuće društvo koje je steklo ovaj prestižni certifikat, priopćeno je u utorak.

Kako bi steklo ovaj certifikat, Croatia osiguranje moralo je proći kroz nezavisnu analizu svog sustava upravljanja ljudskim resursima. Analiza obuhvaća 5 ključnih HR područja – HR strategiju, procese regrutiranja i selekcije, upravljanje učinkom zaposlenika, usavršavanje i razvoj zaposlenika te odnos kompanije prema zaposlenicima.

„U Croatia osiguranju čvrsto vjerujemo da su naši zaposlenici najveća korporativna vrijednost. Njihovo zadovoljstvo i sigurnost naši su prioriteti, a poštovanje zaposlenika i zaštita njihovih prava naša su trajna odrednica. U CO-u smo stoga istinski posvećeni fair procjeni radnog učinka i adekvatnom motivirajućem nagrađivanju zaposlenika te kontinuirano ulažemo u njihov osobni i profesionalni razvoj. Usavršavanja i edukacije provodimo u suradnji s nizom institucija, među kojima smo posebno ponosni na specijalistički poslijediplomski studij kojeg smo pokrenuli u suradnji s FER-om a koji trenutno polazi 25 naših kolega iz svih dijelova kompanije“ istaknuo je Ivan Bilać, direktor Sektora za ljudske resurse, povodom stjecanja ovog priznanja.

U procesu certifikacije, Croatia osiguranje osobito se istaknulo fokusom na strateško planiranje upravljanja ljudskim resursima, kvalitetnim dizajnom i provedbom procesa selekcije kandidata za otvorena radna mjesta. U tvrtki je razvijena snažna interna komunikacija te sustavi putem kojih je moguća razmjena znanja kao i predlaganje sugestija za unapređenje poslovnih procesa.

Digitalna transformacija poslovanja uvelike određuje osigurateljnu industriju u proteklom periodu. Kao osigurateljni digitalni lider na ovim područjima, Croatia značajno ulaže u digitalizaciju vlastitog poslovanja te predvodi razvoj ukupnog domaćeg tržišta.

„Croatia osiguranje trenutno ulaže više od 200 milijuna kuna u razvoj i osuvremenjivanje vlastitih proizvoda i inovativne usluge. Među inovacijama se svakako ističe LAQO – prvo hrvatsko 100% digitalno osiguranje i najveći tehnološki iskorak na domaćem tržištu osiguranja. Posvećenost inovacijama i kvaliteti te sloboda u kreiranju novih vrijednosti čini Croatiju sve privlačnijim poslodavcem. Posebno smo ponosni što nas mladi sa STEM područja sve više prepoznaju kao mjesto na kojem se trenutno događaju uzbudljive stvari i na kojem vrijedi razvijati vlastitu, pametnu karijeru“, istaknuo je u priopćenju Bilać.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. srpanj 2022 11:09