Mjere satelitima

Croatia osiguranje lansiralo indeksno osiguranje od suše

Isplata štete realizira se automatski, na temelju dobivenih satelitskih podataka o vlažnosti tla, ovisno o ugovorenom modelu
 Hirurg/Getty Images

Croatia osiguranje lansiralo je indeksno osiguranje od nedostatka vlage u tlu (suše). To osiguranje, kako ističu u toj osiguravajućoj kući, najmoderniji je proizvod te vrste na tržištu, koji koristi naprednu tehnologiju mjerenja vlažnosti tla pomoću satelita. Isplata štete realizira se automatski, na temelju dobivenih satelitskih podataka o vlažnosti tla, ovisno o ugovorenom modelu. Tim proizvodom, Croatia osiguranje, kako ističu u priopćenju, svojim osiguranicima omogućuje transparentnost, brzu isplatu naknade i jednostavan proces mjerenja, bez potrebe izlaska procjenitelja na teren.

Mrežom satelita prati se vlažnost tla i to na dnevnoj bazi, za svaku parcelu veličine 100 x 100 metara. Ako na kraju razdoblja koje traje od 15. lipnja do 15. kolovoza, pojedine parcele imaju sušno razdoblje, isplaćuje se naknada za smanjene prinose bez izlaska procjenitelja na teren. Tko će se moći osigurati usjevi kukuruza, suncokreta, soje i šećerne repe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2022 08:19