Investicija

Crna Gora ulaže 700 milijuna eura u izgradnju postrojenja za obnovljive izvore energije

Fotonaponska elektrana Briska Gora, vjetroelektrana Gvozd i hidroelektrana Komarnica imat će ukupni kapacitet oko 500 megavata KRENULE SU PRIPREME U novo postrojenje za obnovljive izvore energije naši susjedi iduće godine uložit će vrtoglavih 700 milijuna eura 'Bit će to jedan od najvećih projekata'
Ilustracija
 Alen Medić / CROPIX

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) planira do 2020. godine uložiti 700 milijuna eura u izgradnju postrojenja za obnovljive izvore energije ukupnog kapaciteta 500 megavata, rekao je EPCG-ov direktor za razvoj i inženjering Ivan Mrvaljević, a prenosi portal EnergyMarketPrices.

"Fotonaponska elektrana Briska Gora, vjetroelektrana Gvozd i hidroelektrana Komarnica imat će ukupni kapacitet oko 500 megavata", rekao je Mrvaljević.

Prošli mjesec dioničari EPCG odobrili su 58 milijuna eura ulaganja u izgradnju vjetroelektrane Gvozd snage 50 megavata, u suradnji s austrijskom tvrtkom Ivicom Holding.

U prosincu 2018. godine potpisan je ugovor o izgradnji 178 milijuna eura vrijedne fotonaponske elektrane Briska Gora, snage oko 200 megavata, u konzorciju s finskim Fortumom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:07