Kakve će biti posljedice?

Ćorić: 'Korona će definitivno negativno utjecati na gospodarsvo, samo je pitanje koliko'

Dodao je kako je utjecaj koronavirusa na cjelokupno gospodarstvo 'definitivno negativan'
Alenka Bratušek i Tomislav Ćorić
 Tomislav Krišto / CROPIX

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je u srijedu da će koronavirus definitivno negativno utjecati na hrvatsko gospodarstvo, te da je samo pitanje koliki će taj negativan utjecaj biti.

"Na proračun će utjecati negativno s obzirom na smanjenje prihoda od PDV-a, a što se tiče industrija koronavirus je puno veći problem od pada cijene nafte", izjavio je Ćorić nakon sjednice užega Vladina kabineta.

Dodao je kako je utjecaj koronavirusa na cjelokupno gospodarstvo "definitivno negativan" te da je "samo pitanje koliko će negativni učinci biti izraženi".

Upitan strahuje li od recesije, odgovorio je kako je Hrvatska lani ostvarila gospodarski rast od 2,9 posto te da je to "korektna stopa rasta", a da je osnovna pretpostavka za njezino nadvladavanje poboljšanje zdravstvenog stanja u svijetu u relativno krakom razdoblju.

"Ako ovakvo stanje potraje i ako širenje epidemije uznapreduje, to nosi niz negativnih posljedica. Italija je jedan od najvažnijih hrvatskih vanjskotrgovinskih partnera, a ni turistička sezona nije nešto o čemu možemo govoriti u svijetlim tonovima, ako se nastavi ovakav trend", rekao je Ćorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:09