ZELENI OTISAK

Coca-Cola u Hrvatskoj kreće s inovacijom, umjesto plastike - kartonska ambalaža, koja se u potpunosti reciklira

Provodeći ovaj program, Coca-Cola Hrvatska već je smanjila ukupnu uporabu plastike za ¼ u posljednjih 10-ak godina

Inovativno rješenje

 Promo/Promo

Coca-Cola HBC Hrvatska prestaje upotrebljavati plastičnu omotnu foliju i počinje primjenjivati KeelClip, inovativnu minimalističku kartonsku ambalažu, koja se može u potpunosti reciklirati. KeelClip™ će se upotrebljavati na svim pakiranjima do šest limenka Coca-Cole, Coca-Cole Zero i Schweppesa, a potom će se proširiti na dio ostaloga asortimana bezalkoholnih gaziranih pića koja na tržište dolaze u limenkama.

Inovativnim rješenjima, poput KeelClipa™, Coca-Cola HBC Hrvatska nastoji doprinijeti stvaranju Svijeta bez otpada. Riječ je o sveobuhvatnome višegodišnjem planu koji je pokrenut u suradnji sa strateškim partnerom, tvrtkom The Coca-Cola Company, čiji je cilj riješiti izazove povezane s ambalažom. U sklopu plana jedan je od ciljeva i da primarna ambalaža kojom se Coca-Cola HBC koristi do 2025. godine postane u potpunosti oporabljiva, a dodatan je iskorak u tome smjeru i uvođenje KeelClipa™.

Uvođenje KeelClipa™ samo je dio aktivnosti kojima Coca-Cola HBC kao predvodnik društvenoodgovornoga i održivoga poslovanja smanjuje svoj utjecaj na okoliš. Ostale aktivnosti uključuju smanjenje težine ambalaže, povećanje uporabe obnovljivih materijala i prikupljanje ambalaže koja se stavlja na tržište.

Provodeći ovaj program, Coca-Cola HBC Hrvatska već je smanjila ukupnu uporabu plastike za ¼ u posljednjih 10-ak godina uporabom lakših boca koje proizvodimo u suradnji sa svojim dobavljačima i partnerima. Uveden je i novi tip plastičnoga zatvarača kojim je omogućeno smanjenje težine zatvarača za gotovo 30 %.

Svoju predanost održivomu poslovanju Coca-Cola u Hrvatskoj potvrđuje i proizvodima Römerquelle, prvom vodom u Hrvatskoj čija je ambalaža napravljena u potpunosti od recikliranih plastičnih boca. Također, Coca-Cola u Hrvatskoj smanjuje utjecaj na okoliš i svojim društvenoodgovornim projektima. Projektom Od izvora do mora potiče akcije čišćenja obala od ambalažnoga otpada te podiže svijest o važnosti primjerenoga odlaganja otpada i čuvanja hrvatskih vodnih bogatstava. U 2021. godini tim projektom prikupljeno je više od 16 tona otpada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. srpanj 2022 13:47