PRIJETNJA OPSTANKU

Naši ugostitelji očajni: Znate li koliko nam je porastao ključni trošak, pa zato možemo dobiti restoran u New Yorku!

‘Pogledajte cijene na Žnjanu u objektima koje renta Grad Split, po toj cijeni nitko ne može preživjeti ako radi legalno!‘

Ilustrativna fotografija

 Sasa Buric/Cropix
‘Pogledajte cijene na Žnjanu u objektima koje renta Grad Split, po toj cijeni nitko ne može preživjeti ako radi legalno!‘

Lako za kavu, struju i radnu snagu, cijene najma ugostiteljskih prostora u Hrvatskoj su toliko porasle da postaju ključan trošak koji ruši cijelu financijsku konstrukciju. Zapravo, šokirali smo se kad smo ovih dana saznali da po cijeni najma kvadrata restorana u nekom obalnom gradu u Hrvatskoj možete dobiti restoran i u finijem dijelu New Yorka!

Prosvijetlio nas je oko toga Vedran Jakominić, sad već bivši ugostitelj koji se nakon dvanaest godina maknuo iz tog biznisa upravo da izbjegne stres zbog nepredviđenih troškova i problema koji iskaču na dnevnoj bazi. Ako danas želite razviti pristojan lokal i poslovati poštujući zakone, osuđeni ste na propast, kaže Jakominić, javnosti poznat po svom angažmanu u Koordinaciji ugostitelja Hrvatske.

"S ugostiteljstvom sam raskinuo ka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. listopad 2025 13:33