Loša vijest za vozače

Cijena nafte pala, a gorivo u Hrvatskoj najskuplje u zadnja tri mjeseca

Spremnik dizela mogli bi plaćati pet kuna više nego do sada. No, vlasnici vozila na plin mogli bi uštedjeti 50 lipa po spremniku.
Točenje goriva
 Davor Zunic / CROPIX

Nakon što je prošlog tjedna zabilježeno značajnije poskupljenje goriva, od ponoći su cijene goriva opet otišle gore.

Portal cijenegoriva.info, koji iz tjedna u tjedan donosi neslužbene najave promjene cijena goriva, noćas je javio da bi prosječan spremnik benzina od ponoći mogao poskupjeti za 6,50 kuna.

Spremnik dizela mogli bi plaćati pet kuna više nego do sada. No, vlasnici vozila na plin mogli bi uštedjeti 50 lipa po spremniku.

Prema podacima Ministarstva gospodarstva, litra Eurosupera 95 je prosječno 8,78 kuna ili 13 lipa više nego prošli tjedan. Eurodizel skuplji je za 10 lipa po litri i sada mu cijena iznosi 8,35 kuna u prosjeku. Cijena autoplina varira između 3,92 i 4,13 kuna.

Ovo su najviše cijene goriva u Hrvatskoj u zadnja tri mjeseca, iako je prošli tjedan cijena nafte na svjetskim tržištima opet pala i to u prosjeku za 8 posto.

Što se cijena na benzinskim crpkama tiče, litra osnovnog benzinskog goriva, eurosuper 95, na Inininim postajama stoji u prosjeku 8,78 kuna, s tim da znaju varirati od postaje do postaje. Istu cijenu za litru tog goriva traže i na Tifonu. Lukoil je također formirao cijenu na razini od 8,80 kuna za litru, dok je Crodux u prosjeku tri lipe skuplji.

Inin benzinski eurosuper 95 plus od ovoga tjedna stoji 8,94 kune, a Lukoilov 9,05 kuna. S druge strane, Inino najjače benzinsko gorivo, europsuper 100, od ovoga tjedna stoji 9,38 kuna, dok je na Petrolu tri lipe skuplje. Nadalje, cijena tog visokooktanskog goriva na postajama Tifona je 9,43 kune, koliko stoji i na Croduxu.

Osnovni eurodizel Ina od ovoga se tjedna podaje za prosječnih 8,35 kuna. Lukoil je dvije lipe skuplji dok je Petrolov eurodizel BS također 8,35 kuna. Isto gorivo Tifon i Crodux prodaju po 8,38 kuna.

Eurodizel plus od ovoga tjedna Ina prodaje po 8,41 kunu. dok im je eurodizel class plus 8,51 kunu. Petrolov eurodiesel Q Max BS je od 8,52 do 8,57 kuna po litri dok je lipu skuplji class eurodiesel BS Tifona.

Croduxov eurodizel plus je 8,59 kuna, koliko stoji i Lukoilov maxpover BS Ecto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2023 15:08