Colt Pistol
 Frank Duenzl/dpa
ikoničan brend

Česka Zbrojovka kupuje ime dobro poznato ljubiteljima vesterna

Češki CZG spada među vodeće proizvođača malokalibarskog oružja u Europi. Proizvodi brendove poput CZ-a, Dan Wessona, Brno Riflesa i 4M Systemsa, a zapošljava 1.650 radnika širom svijeta
Piše: Novac.hr/HinaObjavljeno: 12. veljača 2021. 16:10

Češki proizvođač oružja Česka Zbrojovka Group (CZG) objavio je u petak da je sklopio ugovor o kupnji američkog Colta, dobavljača američke vojske čije je ime dobro poznato ljubiteljima vesterna.

Colt je poznat po revolveru koji je početkom 19. stoljeća izumio njegov utemeljitelj Samuel Colt. Opskrbljuje oružjem američku vojsku dulje od 175 godina, a klijent su mu i kanadske oružane snage.

Češki CZG spada pak među vodeće proizvođača malokalibarskog oružja u Europi. Proizvodi brendove poput CZ-a, Dan Wessona, Brno Riflesa i 4M Systemsa, a zapošljava 1.650 radnika širom svijeta.

Zbrojovka će prema "konačnom ugovoru" kupiti sve Coltove dionice za 220 milijuna dolara i dodati još milijun svojih novoizdanih dionica.

„Spajanje je strateški korak za obje strane“, rekao je predsjednik češke tvrtke Lubomir Kovarik, dodajući kako je ponosan što će portfelju pridružiti tako „ikoničan brend“.

Strateška kombinacija dvije tvrtke pruža značajne mogućnosti za rast, rekao je pak izvršni direktor američke tvrtke Dennis Veilleux.

Dogovor moraju odobriti regulatori za tržišno natjecanje a očekuje se da će biti zaključen u drugom tromjesečju 2021., stoji u priopćenju.

Linker
21. ožujak 2021 11:04