Apel vozačima

CEMEX nastavio tradicionalnu akciju za sigurnost u prometu

CEMEX
 CEMEX

Početkom školske godine povećava se i prisutnost djece na prometnicama, zbog čega je CEMEX i ove godine pokrenuo već tradicionalnu akciju za sigurnost u prometu školaraca Kaštela, Solina i Klisa. Tvrtka upućuje apel vozačima partnerskih tvrtki, ali i svim vozačima na prometnicama, da budu posebno oprezni u brizi o školarcima u prometu kroz distribuciju promotivnih materijala izrađenih posebno za ovu svrhu. Za najmlađe učenike, polaznike prvih razreda šest osnovnih škola s područja Klisa, Solina i Kaštela, tvrtka je pripremila i reflektirajuće narukvice kako bi bili što vidljiviji vozačima i ostalim sudionicima u prometu.

CEMEX podsjeća vozače da je njihova dužnost stati i propustiti pješake na pješačkom prelazu te apelira na njih da poštuju prometne znakove i signalizaciju, prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti te da posebnu pozornost obrate na prometnicama koje se nalaze u blizini škola i dječjih vrtića. Za sigurnost prometa na cestama kao sudionici u prometu jednako su odgovorni i pješaci. Zbog toga im se savjetuje pridržavanje prometnih pravila, prelaženje kolnika samo na obilježenim pješačkim prijelazima te podsjeća da je nužno obavezno provjeriti mogu li kolnik prijeći na siguran način.

Uz sigurnost u prometu, uz početak nove školske godine CEMEX putem društvenih mreža također podsjeća učenike na sigurnost od zaraze virusom Covid-19, navodeći mjere kojih se trebaju pridržavati, od redovitog pranja ruku i održavanja razmaka, do izbjegavanja dijeljenja hrane i školskog pribora.


„Za neke učenike ovo je povratak u školu nakon duže pauze, dok je za prvašiće prvi dan nastave uvijek bitan događaj. Svima im želimo početak nove školske godine učiniti što lakšim i sigurnijim, i to je razlog zašto svake godine održavamo ovu akciju. Prvi prioritet našeg poslovanja jesu zdravlje i sigurnost, a to želimo proširiti i izvan naših pogona i transporta naših proizvoda, na sve članove naših zajednica“, istaknuo je Fabjan Ruščić, voditelj odjela Zaštite na radu u CEMEX-u.


Akcije usredotočene na sigurnost u prometu važne su i česte CEMEX-u. Prošle je godine tako kompanija pokrenula kampanju usmjerenu na sigurnost pješaka u prometu pod nazivom Ne riskiraj – pogledaj prije nego iskoračiš, a sredinom ove godine i kampanju Ne tipkaj dok voziš, kojom želi skrenuti pozornost na opasnosti korištenja mobitela i pisanja poruka u vožnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2023 13:27