PROMJENE NA VRHU

CEMEX Hrvatska ubuduće će voditi peteročlana Uprava, na čelu s predsjednikom Alenom Voloderom

Alen Voloder je u CEMEX Hrvatska zaposlen 15 godina, a svoj je karijerni put razvijao u sektoru lanca opskrbe

Cemex, tvornica Sveti Juraj

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Nakon 23 godine uspješnog rada na raznim pozicijama, dosadašnji direktor Velimir Vilović odlazi iz kompanije. Vilović je na čelu kompanije bio posljednjih pet godina i uspješno ju je vodio u svim poslovnim izazovima. CEMEX Hrvatska ubuduće će voditi peteročlana Uprava, na čelu s predsjednikom Alenom Voloderom. Uz njega će članovi Uprave biti dosadašnji sektorski direktori Kristina Buzov, Mirela Kotarac, Joško Težulat i Marijan Vuko.

- Svi novi članovi Uprave imaju dugogodišnje radno i menadžersko iskustvo u kompaniji te su kao direktori uspješno upravljali područjima za koja će i dalje biti zaduženi. Strateški smjer razvoja i poslovanja CEMEX Hrvatska ostaje isti kao i do sada, priopćeno je iz CEMEX Hrvatska.

Alen Voloder je u CEMEX Hrvatska zaposlen 15 godina, a svoj je karijerni put razvijao u sektoru lanca opskrbe, gdje je od prošle godine obnašao i dužnost direktora. Prije dolaska u CEMEX, trinaest je godina radio u poslovnom upravljanju sa specijalizacijama u nabavi, projektnom upravljanju te IT industriji na području analize podataka i programiranju. Diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Kristina Buzov je u CEMEX Hrvatska zaposlena 15 godina. Direktorica je pravnih poslova od 2018. godine, a prethodno je jedanaest godina obavljala poslove savjetnice za pravna i strateška pitanja. Prije dolaska u CEMEX radila je na pravnim poslovima u bankarskom sektoru. Po zanimanju je magistrica prava.

Mirela Kotarac je u CEMEX Hrvatska zaposlena 14 godina. Direktorica je ljudskih resursa od 2017. godine. Prije toga je u tvrtki četiri godine vodila kompenzacije, planiranje i razvoj, a šest je godina bila koordinatorica za globalne IT servise. Prije dolaska u kompaniju radila je u IT industriji. Diplomirala je i magistrirala ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Joško Težulat je u CEMEX Hrvatska zaposlen 16 godina, a od 2017. kao voditelj prodaje. Prethodno je bio menadžer u prodaji za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Po zanimanju je magistar ekonomije. Marijan Vuko je cijeli svoj 29-godišnji karijerni put gradio u CEMEX Hrvatska. Od 2010. direktor je cementnih operacija, tri godine je bio direktor tvornice, a petnaest godina je obnašao menadžerske dužnosti u održavanju, proizvodnji i otpremi unutar cementnih operacija. Po zanimanju je diplomirani inženjer strojarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 08:58