JAMAC ZA KOREKTNOST

CEMEX Hrvatska i Reciklator potpisnici Etičkog kodeksa za transparentno uvođenje eura u Hrvatskoj

Tvrtke potpisnice se, među ostalim, obvezuju da neće neopravdano povećavati cijene pri uvoženju eura

Na fotografiji: Cemex, tvornica Sveti Juraj
 

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Tvrtke CEMEX Hrvatska i Reciklator potpisale su Etički kodeks za pouzdano i transparentno uvođenje eura u Hrvatskoj. Time su se svrstale među poslovne subjekte koji doprinose stvaranju povjerenja i sigurnog okruženja za potrošače. Danom pristupanja Etičkom kodeksu tvrtke su stekle pravo na postavljanje vizualnih identifikacijskih oznake – logotipa i slogana, kojim jamči provedbu načela Kodeksa. Etički kodeks projekt je Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Koordinacijskim odborom za prilagodbu gospodarstva i zaštitu potrošača. Kodeksu, kojem je cilj jamčiti transparentnu zamjenu kune eurom, dosad je pristupilo više od 500 poslovnih subjekata.

"Jedna od temeljnih odrednica našeg poslovanja je stvaranje partnerskih odnosa koji počivaju na integritetu i poštenju. Stoga nam je potpisivanjem ovog Kodeksa namjera bila još jednom potvrditi predanost transparentnosti i poštenim poslovnim odnosima te olakšati prilagodbu euru našim kupcima i partnerima.“, istaknuo je Alen Voloder, predsjednik uprave CEMEX-a Hrvatska.

image

Alen Voloder, direktor Cemexa

Cemex/

Svojim potpisom tvrtke između ostalog jamče da neće neopravdano povećavati cijene ili ih neispravno preračunavati i zaokruživati te da će uvesti dvojno iskazivanje cijena i jasno prikazivanje fiksnog tečaja konverzije. Pristupanje Etičkom kodeksu je dobrovoljno, a svojim potpisom CEMEX Hrvatska i Reciklator doprinose sprječavanju zlouporabe ovog kompleksnog financijskog procesa i šalju jasnu poruku potrošačima da su tvrtke kojima se može vjerovati.

"Izuzetno nam je važno da naši korisnici imaju povjerenje u uslugu koju im pružamo kao jedino reciklažno dvorište za građevni otpad u županiji, a to se svakako odnosi i na transparentnost u formiranju cijena te njihovoj konverziji iz kune u euro“, istaknuo je Ivan Ivanović, član uprave Reciklatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 04:25