STVARANJE POVJERENJA

CEMEX Hrvatska i Reciklator potpisali Etički kodeks za transparentno uvođenje eura u Hrvatskoj

Kodeksu, kojem je cilj jamčiti transparentnu zamjenu kune eurom, dosad je pristupilo više od 370 poslovnih subjekata

Cemexova tvornica cementa Sveti Juraj u Kastel Sućurcu

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Tvrtke CEMEX Hrvatska i Reciklator potpisale su Etički kodeks za pouzdano i transparentno uvođenje eura u Hrvatskoj.

Time su se svrstale među poslovne subjekte koji doprinose stvaranju povjerenja i sigurnog okruženja za potrošače. Danom pristupanja Etičkom kodeksu tvrtke su stekle pravo na postavljanje vizualnih identifikacijskih oznake - logotipa i slogana - kojima jamče provedbu načela Kodeksa.

Etički kodeks projekt je Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Koordinacijskim odborom za prilagodbu gospodarstva i zaštitu potrošača. Kodeksu, kojem je cilj jamčiti transparentnu zamjenu kune eurom, dosad je pristupilo više od 370 poslovnih subjekata.

- Jedna od temeljnih odrednica našeg poslovanja je stvaranje partnerskih odnosa koji počivaju na integritetu i poštenju. Stoga nam je potpisivanjem ovog Kodeksa namjera bila još jednom potvrditi predanost transparentnosti i poštenim poslovnim odnosima te olakšati prilagodbu euru našim kupcima i partnerima - istaknuo je Alen Voloder, predsjednik uprave CEMEX-a Hrvatska.

Svojim potpisom tvrtke između ostalog jamče da neće neopravdano povećavati cijene ili ih neispravno preračunavati i zaokruživati te da će uvesti dvojno iskazivanje cijena i jasno prikazivanje fiksnog tečaja konverzije.

Pristupanje Etičkom kodeksu je dobrovoljno, a svojim potpisom CEMEX Hrvatska i Reciklator doprinose sprječavanju zlouporabe ovog kompleksnog financijskog procesa i šalju jasnu poruku potrošačima da su tvrtke kojima se može vjerovati.

- Izuzetno nam je važno da naši korisnici imaju povjerenje u uslugu koju im pružamo kao jedino reciklažno dvorište za građevni otpad u županiji, a to se svakako odnosi i na transparentnost u formiranju cijena te njihovoj konverziji iz kune u euro - istaknuo je Ivan Ivanović, član uprave Reciklatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2023 00:05