Priznanje

CEMEX dobitnik Velike nagrade sigurnosti za inovativnost u tehničkoj zaštiti

Svi dobitnici nagrada
 HUMS

CEMEX Hrvatska drugu je godinu zaredom osvojio Veliku nagradu sigurnosti koju dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti povodom obilježavanja Hrvatskih dana sigurnosti.

Ove su godine nagradu zaslužila inovativna objedinjena tehnološka rješenja u funkciji sigurnog i učinkovitog cestovnog prijevoza. Nagradu je uručio Bernard Topić, potpredsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, a preuzeli su je voditelj zaštite na radu Fabjan Ruščić te voditelj lanca opskrbe u CEMEX-u Hrvatska Alen Voloder.

Iz CEMEX-a su istaknuli kako je sigurnost najvažniji prioritet u CEMEX-ovom lancu vrijednosti, a posebna se pažnja posvećuje radu s ugovornim prijevoznicima građevinskih proizvoda. Tako više od 180 vozila te više od 250 vozača sudjeluje u programu usmjerenom na što kvalitetnije upravljanje sigurnošću i pouzdanošću transporta, a koji počiva na koristima koje donosi upotreba različitih tehnoloških rješenja od koji se ističu nove tehnološke komponente kao što su aplikacije ARTICULATE, SAP i SMARTIVO.

- Sve aktivnosti i kampanje koje provodimo dio su CEMEX-ovih trajnih napora da poveća stupanj očuvanja zdravlja i sigurnosti. Svatko od nas može širiti krug sigurnosti i tako pomoći da se svaki dan sigurni i zdravi vraćamo kući svojima obiteljima. No jednako tako nam je važno dobrim praksama doprinositi i unaprjeđivati uspješnost segmenta zaštite na radu za cijelo naše gospodarstvo. Znati da je takav naš trud prepoznat i nagrađen nas izuzetno veseli - rekao je prigodom dodjele nagrada Fabjan Ruščić.

CX
Vjekolav Pavlović, Fabjan Ruščić i Alen Voloder

Također, ugovorni vozač CEMEX-ovog partnera, prijevozničke tvrtke Majetić, Vjekoslav Pavlović nagrađen je Velikom nagradom sigurnosti za hrabri čin gašenja požara u prometu. Naime, 19. kolovoza na mostu Mladosti u Zagrebu iznenada je planulo osobno vozilo. CEMEX-ov je ugovorni vozač na prepunom mostu u vremenu poslijepodnevne prometne 'špice' priskočio u pomoć te ugasio požar i prije dolaska vatrogasaca. Ovo je jedina nagrada u kojoj nagrađeni uz plaketu i statuu dobiva i novčanu nagradu u iznosu od 3000 kuna, a Vjekoslavu Pavloviću uručio je Dražen Kordić, član Upravnog odbora HUMS-a.

CEMEX-u je Velika nagrada sigurnosti dodijeljena i 2019. godine, i to za najbolje projekte društvene odgovornosti usmjerene na sigurnost za inicijative brige o školarcima u prometu te akciju „Ne riskiraj – pogledaj prije nego iskoračiš“.

Ovogodišnja jubilarna deseta Velika nagrada sigurnosti dodijeljena je u jedanaest kategorija. Žiri su i ove godine činili Vlatko Cvrtila, rektor Sveučilišta VERN Zagreb, Krunoslav Borovec, dekan Visoke policijske škole u Zagrebu, Božo Skoko, profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, novinarka Ana Raić Knežević, Valentina Kranželić, izvanredna profesorica na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu i Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:02