Više od očekivanja

Cappelli: U turizmu ostvareno 54 posto lanjskog prometa

U Hrvatskoj nema nijednog bolesnog turista a najveća je koncentracija turističkog prometa trenutno u dvije jadranske županije
 Tomislav Krišto / CROPIX

U hrvatskom turizmu od početka ove godine do sada ostvareno je oko 54 posto turističkog prometa iz istog lanjskog razdoblja, što je više od očekivanja, dok je trenutno u Hrvatskoj 467 tisuća turista, istaknuo je u četvrtak na sjednici Vlade ministar turizma Gari Cappelli.

Komentirajući trenutnu situaciju u turizmu, Cappelli je na traženje premijera, važnim izdvojio podatke da u Hrvatskoj nema nijednog bolesnog turista te da je najveća koncentracija turističkog prometa trenutno u dvije jadranske županije - Istarskoj i Primorsko-goranskoj, gdje se odmara oko polovine trenutnog broja turista ili oko 250 tisuća.

"Praktički nema nikakvih problema što se tiče Covida-19, svugdje se u objektima i destinacijama itekako pazi na sigurnost, a važno je i što turista iz Njemačke sada imamo samo 10 posto manje nego u isto vrijeme prošle godine", kazao je Cappelli.

Za turistički promet od početka ove godine do sada, koji je dosegnuo oko 54 posto ostvarenog u istom lanjskom razdoblju, ocijenio je da "takav rezultat nismo ni očekivali, ali je to s obzirom na sigurnost i sve što se događa ohrabrujući i optimističan podatak".

Premijer Andrej Plenković je s Vlade poručio da je zbog zaštite od Covida-19 i za turiste, kao i za domaće stanovništvo, ali i za aktiviranje ekonomije, važno da se svi pridržavaju modela "hdd2 - higijena, dezinfekcija, distanca" i da "što bude više opreza bit će manje zaraze, a time i posljedica".

Pozvao je i sve još jednom na odgovornost i, kako je dodao, "taj minimun samodiscipline koji će riješiti puno poteškoća".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. siječanj 2022 08:29