Gari Cappelli
 Marko Todorov / CROPIX
Budućnost ministarstva turizma

Cappelli: Glavno je da se znaju aktivnosti i da turizam dobije vrijednost

Piše: Novac.hrObjavljeno: 13. srpanj 2020. 13:13

Ministar turizma Gari Cappelli u ponedjeljak je ocijenio da je za turizam najvažnije dobro artikulirati i ostvarivati svoje interese, odgovarajući na pitanja novinara bi li u budućoj vladi trebalo biti mjesta za zasebno ministarstvo turizma i hoće li mu on biti na čelu.

"Bitno je da turizam ima svoga zastupnika na ovaj ili onaj način - kroz zasebno ministarstva ili nekoliko ministarstava, te da može artikulirati svoje želje i imati jednu točku gdje se svi mogu ujediniti i vidjeti što treba raditi", rekao je Cappelli na ulasku u Banske dvore.

Novinari su pitali je li za takvo što dovoljan državni tajnik, a Cappelli je odgovorio da to ovisi o tome kako bi se on postavio te da je "glavno da se znaju aktivnosti i da turizam dobije vrijednost" koja mu pripada.

Ministarstvo turizma po njegovim je riječima "specifično" jer je praksa pokazala da projekti poput izmjene bitnih zakona i propisa moraju proći i kroz deset drugih ministarstva. Zato se neki zakoni i nisu mijenjali dvadeset godina, kaže Cappelli.

Ističe da će o arhitekturi buduće vlade odlučiti premijer, pa i o tome hoće li u njoj biti Ministarstva turizma te da od toga pitanja "ne treba stvarati preveliku famu".

Bitno je da svatko odrađuje svoj dio posla i da se interes turizma dobro artikulira, zaključio je Cappelli.

Linker
21. prosinac 2020 20:06