otvoreno samo 12 hotela

‘Brojne kolege nisu to mogle podnijeti više. Trajno zatvaraju lokale i planiraju odseliti‘

Domaći gosti najbrojniji su na dubrovačkom području ovih dana. S druge strane, u Dubrovniku su zatvoreni restorani pa se gosti snalaze na razne načine
 Tonci Plazibat/Cropix

Nekad je Uskrs označavao početak turističke predsezone. Ove godine u Dubrovniku je otvoreno samo 12 hotela. Blagdan je privukao oko 1000 turista, uglavnom domaćih.

- Ove godine najava početka sezone, unatoč situaciji koju imamo, donosi određene vrste ograničenja jer ne rade ni ugostiteljski objekti ni terase, kazala je HRT-u Ana Hrnić, direktorica TZ-a grada Dubrovnika.

Do 12. travnja Grad Dubrovnik i turistička zajednica turistima nude brojne pogodnosti.

- Kulturno-povijesni muzej, Pomorski muzej, Etnografski muzej, naše dvije arheološke izložbe u Revelinu, pa pozivamo sve građane Republike Hrvatske da dođu do Grada i da dođu i obiđu muzeje besplatno!, rekla je Julijana Antić Brautović, ravnateljica Dubrovačkih muzeja.

Među rijetkim stranim gostima na Stradunu našla su se trojica turskih nautičara.

- Došao sam kupiti jahtu. U ACI-jevoj smo marini. Lijepo je, Dubrovnik nam se sviđa, s prijateljima obilazim povijesnu jezgru, rekao je turist iz Istanbula.

Zatvoreni restorani najveći su problem.

- Teško je, ne možemo nigdje ništa pojesti. Kupimo hranu pa se vratimo i jedemo na brodu, to je nezgodno. rekao je turist.

- Plovimo do otoka , divni su, odlični uvjeti za nautički turizam, ali u pandemiji je teško. Slično je i u Turskoj, pa moramo svi biti odgovorni., kaže turist iz Istanbula.

S neizvjesnošću rasplet situacije čekaju i dubrovački ugostitelji.

- Dvadeset i šest mojih kolega nije moglo podnijeti više. Oni su trajno zatvorili svoje lokale, jedan dio njih se odselio, jedan dio njih planira se odseliti. kazao je Ante Vlašić, predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik.

Ponovno je uspostavljen i međunarodni zračni promet prema Dubrovniku - za sada dva puta tjedno iz Madrida i Münchena. Za 10. travnja planiran je početak letova Easy Jeta iz Ženeve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2022 15:23