EKSPANZIJA LINIJA

British Airways povećava broj linija: Tijekom kolovoza imat će oko 11.000 sjedala za Hrvatsku

Ovog mjeseca trebalo bi krenuti i 12 tjednih letova između Heathrowa i Dubrovnika
 Foto: Tonci Plazibat/Cropix

S ukidanjem korona mjera u Velikoj Britaniji krenula je i ekspanzija letova tamošnjih avio kompanija prema Hrvatskoj. Od jučer su tako krenuli letovi British Airwaysa između London Cityja i Splita.

Letovi na toj liniji prometovat će tri puta tjedno sa zrakoplovom tipa E190. No, to je samo početak. Prema najavama uskoro će British Airways devet puta tjedno povezivati Split i London Heathrow.

Od sutra pak kreću dva tjedna leta ove kompanije između Londona (Heathrow) i Pule. Kompanija ponovno uvodi dva tjedna leta. Ovog mjeseca trebalo bi krenuti i 12 tjednih letova između Heathrowa i Dubrovnika. Prema Dubrovniku će koristiti zrakoplove tipa A321 te će na tjednoj razini nuditi i do 5.232 sjedala između ova dva grada.

Na liniji iz Londona prema Zagrebu neće se povećati broj letova te će BA i dalje imati pet tjednih letova prema glavnom hrvatskom gradu. S obzirom na ovo povećanje broja letova BA će ovog mjeseca prema četiri hrvatske zračne luke imati 31 let s više od 11 tisuća dostupnih sjedala.

Osim British Airwaysa na hrvatsku obalu ovog mjeseca se vraća i britanska podružnica TUI-a, javlja portal Croatian Aviation. Nakon što je ovaj turoperator u ljeto 2020. zbog pandemije obustavio letove prema Hrvatskoj ovog mjeseca ponovo pokreću redovne letove iz Velike Britanije prema Puli, Splitu i Dubrovniku.

Prema Hrvatskoj će prometovati na 6 linija s ukupno 9 tjednih letova. Osim Britanaca, ovog mjeseca broj međunarodnih linija prema hrvatskim zračnim lukama dodatno će pojačati i njemačka niskotarifna kompanija Eurowings.

Tako će osim prema Rijeci, Splitu, Puli, Zagrebu, Dubrovniku, Splitu i Zadru ovog mjeseca otvoriti i novu liniju između Düsseldorfa i Zagreba. S obzirom na novu liniju kompanija će ovog mjeseca kompanija imati 57 tjednih letova na 25 linija prema šest naših zračnih luka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:51