Ponude

Braća Pivac malim dioničarima PPK Karlovac nude 3362 kune po dionici

Paralelno s akcijom u Krašu krenuli u istiskivanje manjinaca u Karlovcu
Ivica Pivac, predsjednik uprave Mesne industrije Braća Pivac
 Tom Dubravec / CROPIX

Istodobno s dobrovoljnom javnom ponudom za zagrebački Kraš koja se nenadano zakomplicirala kada se u tu priču umiješao srpski biznismen Nebojša Šaranović, braća Pivac krenula su u akciju isplate manjinskih dioničara PPK Karlovca. Već sad u toj tvrtki drže 99 posto vlasništva.

Za Skupštinu dioničara PPK karlovačke mesne industrije, koja je zakazana za 25. studenoga ove godine, Mesna industrija Braća Pivac predložila je dnevni red koji uključuje i glasavanje o odluci o otpremnini za male dioničare. Prema njoj, za isplatu malih dioničara i otkup njihovih dionica predlaže se cijena od 3362 kune po dionici.

- Primjerenost otpremnine ispitao je vještak kojeg je imenovao Trgovački sud u Zagrebu. On je 10. rujna ove godine dao nalaz i mišljenje sukladno članku 300. h Zakona o trgovačkim društvima, na temelju kojeg tvrdi da je otpremnina utvrđena u primjerenom iznosu, i obrazložio ga - navodi se u pozivu dioničarima PPK Karlovac za skupštinu dioničara.

Nominalna vrijednost dionice PPK karlovačke mesne industrije iznosi 880 kuna, a od listopada 2013. tvrtka nije u kotaciji Zagrebačke burze.

Budući manjinski dioničari u karlovačkom kombinatu, kako se može iščitati iz poziva, drže 552 dionice, braća Pivac za njihovu isplatu moraju osigurati 1,855 milijuna kuna.

Braća Pivac počela su dionice PPK Karlovac kupovati 2003. kao prvi veliki korak u širenju svojeg biznisa.

Već 2007. kontrolirali su otprilike 84 posto vlasništva u karlovačkom kombinatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:15