Izazovna sezona

Bolt povećao broj korisnika za 42 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Tomislav Lukačević
 Bolt

Iako je ova sezona bila izazovna i drugačija nego one prije nje, vodeća europska platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev, Bolt, vremenski period sezone od lipnja do kolovoza završava s pozitivnim brojkama, odnosno porastom broja vožnji u Hrvatskoj u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Bolt bilježi porast broja korisnika za čak 42 posto na razini cijele Hrvatske, odnosno svih 8 gradova u kojima je platforma trenutno dostupna: Zagreb, Split, Rijeka, Zadar, Dubrovnik, Pula, Šibenik i Osijek.

- Rast broja vožnji, vidljiv osobito u gradovima na obali, rezultat je kontinuiranog rada i truda kojeg Bolt ulaže u kvalitetu usluge, komunikaciju s korisnicima te odnose s vozačima partnerima. Veseli nas svakako činjenica i da se u ovoj izazovnoj i nepredvidivoj turističkoj sezoni možemo pohvaliti rastom broja vožnji u kolovozu, tijekom vrhunca sezone, za više od 50 posto u Splitu i više od 30 posto u Zagrebu u odnosu na kolovoz 2019. Vjerujemo da sudjelujemo u stvaranju novog trenda kretanja po gradu te da će se pozitivan rast broja vožnji i novih korisnika Bolt aplikacije nastaviti i sljedeće sezone - istaknuo je Tomislav Lukačević, direktor Bolta u Hrvatskoj.

Iz Bolta su pojasnili da se radi o rastu koji je najviše potaknut korištenjem usluge prijevoza na zahtjev od strane lokalnih korisnika i domaćih turista koji su prihvatili Bolt kao povoljan i siguran način putovanja u Zagrebu, ali i drugim većim gradovima na obali. U Zagrebu Bolt ima bazu vjernih korisnika kojima je korištenje Bolt usluga postalo jedan od dnevnih rituala, pa je tako, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, u Zagrebu primjetan rast broja vožnji za 40% te se očekuje da će se uzlazni trend nastaviti i do kraja godine.

Bolt

Što se tiče obale na kojoj je primarni cilj Bolta bio olakšavanje snalaženja po gradovima u kojima tijekom ljetne sezone vlada gužva izazvana velikim brojem turista, podaci pokazuju da se radi o usluzi koja je bila prijeko potrebna. Zadar, Split, Rijeka, Dubrovnik i Pula imaju rast vožnji za čak 55 posto u odnosu na isto razdoblje od lipnja do kolovoza prošle godine. Dok se Zadar i Rijeka ističu kao predvodnici trenda, te ako ih izdvojimo pokazuju rast broja vožnji za više od 100 posto . Najčešća polazišta i odredišta su autobusni kolodvori i shopping centri, bez obzira radi li se o gradovima u unutrašnjosti Hrvatske ili gradovima diljem obale.

Da Bolt nije namijenjen samo gradskim vožnjama pokazuje jedna od najzanimljivijih i najduži relacija unutar Hrvatske ovo ljeto, a radi se o vožnji od Splita do Zagreba koja je iznosila ukupno 409 kilometara.

Najveći rast vožnji rezultat je zahtjeva od korisnika Bolta u Hrvatskoj. No, na popisu korisnika ističu se i građani iz drugih zemalja koji su koristili platformu prilikom boravka u Hrvatskoj. U vremenskom periodu od lipnja do kolovoza ove godine, među korisnicima Bolt aplikacije nalazi se 19.98 posto Poljaka, 16.79 posto Austrijanaca, 14.19 posto Čeha, 10.66 posto Slovaka te 9.78 posto građana iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:32