državno priznanje

BKS Bank primila priznanje za najboljeg poslodavca prijatelja obitelji i MAMFORCE standard

BKS Bank primila državno priznanje za najboljeg poslodavca prijatelja obitelji u kategoriji srednjih trgovačkih društava
Diana Kobas Dešković i Tihomir Zadražil
 Božidar Prezelj

Juraj Pezelj, direktor Glavne podružnice BKS Bank Hrvatska, od strane Željke Josić, dr. med., državne tajnice Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, primio je državno priznanje za najboljeg poslodavca prijatelja obitelji u kategoriji srednjih trgovačkih društava, priopćili su iz banke. Također, u utorak je BKS Bank ponovno dodijeljen napredni MAMFORCE© GROW standard.

"Posebna je čast primiti državnu nagradu“, rekao je Juraj Pezelj, koji je predstavljao BKS Bank na svečanoj dodijeli priznanja. Usklađivanje poslovnog i obiteljskog života ima važnu ulogu u BKS Bank Grupi. Iz tog je razloga u 2017. godini BKS Bank prvi puta dodijeljen MAMFORCE(C) standard. U utorak je BKS Bank sudjelovala na javnom događanju koje je organizirao MAMFORCE©, na kojem joj je ponovno dodijeljen GROW standard za sljedeće tri godine. BKS Bank je posebno ponosna što je ovoga tjedna dvaput primila priznanje kao poslodavac prijatelj obitelji, ističe se u priopćenju.

Brojne mjere prilagođene obitelji

Jedan od presudnih čimbenika za primanje državne nagrade odnosi se na činjenicu da je od samog početka izbijanja COVID 19 pandemije, zaposlenicima ponuđena mogućnost rada od kuće, zamjenske prostorije za rad i drugi radni aranžmani, što im je omogućilo visok stupanj fleksibilnosti i sigurnosti. Povjerenstvo je također procjenjivalo cjelokupan raspon pogodnosti koje trgovačko društvo nudi u cilju bolje usklađenosti profesionalnog i obiteljskog života zaposlenika, ali i učestalost korištenja te ponude. „Pored drugih pogodnosti, našim zaposlenicima nudimo izrazito fleksibilne radne aranžmane vezane uz radno vrijeme, potporu roditeljima za čuvanje djece tijekom školskih praznika, 'Dječji kutak' u kojemu djeca nakon škole mogu pisati domaću zadaću, programe podrške, zdravstveni program i još puno toga“, kazao je Pezelj.

Tihomir Zadražil, direktor Glavne podružnice Hrvatska, koji je predstavljao BKS Bank na dodijeli MAMFORCE© standarda, vidi nagrade kao poticaj za nastavak izgradnje Banke kao tvrtke prijatelja obitelji.

„Aktivnosti u BKS Bank stvaraju win-win situaciju za zaposlenike i tvrtku. One povećavaju mogućnosti razvoja karijere za roditelje i pridonose zadovoljstvu i lojalnosti zaposlenika.“

Mjere će se stoga dodatno proširiti tijekom sljedeće tri godine. Između ostalog, cilj je potaknuti i povećati broj očeva koji koriste roditeljski dopust i uvesti anonimnu i besplatnu vanjsku savjetodavnu službu za zaposlenike u teškim životnim situacijama.

Zadražil i Pezelj posebno se zahvaljuju svim zaposlenicima koji su kontinuirano uključeni u provođenje aktivnosti, osobito voditeljici HR-a, Koraljki Tićac Daskijević, naglašava se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2022 23:26