usklađivanje poslovnog i obiteljskog života

BKS Bank je najbolja tvrtka prijatelj obitelji

Mjere za ravnotežu između poslovnih obveza i obiteljskog života stvaraju win-win situaciju u tvrtki, kaže Juraj Pezelj, direktor Glavne podružnice BKS Bank u Hrvatskoj
Tihomir Zadražil i Juraj Pezelj, direktori BKS Bank AG, Glavna podružnica Hrvatska
 Gernot Gleiss

Kako bi mogla što bolje podržati svoje zaposlenike u postizanju ravnoteže između posla i obitelji, BKS Bank prvi je put prošla postupak certificiranja MAMFORCE © 2017. godine. Od tada, pod vodstvom stručnjakinje za ljudske resurse Koraljke Tićac Daskijević, razvijene su i provedene mnoge nove mjere koje su dovele do poboljšanja usklađenosti poslovnog i privatnog života zbog čega je MAMFORCE © i odabrao BKS Bank među SME tvrtkama kao najboljom u kategoriji Family friendly.

“Najbolje kompanije prijatelji obitelji aktivno brinu o potrebama svojih zaposlenih tijekom i izvan radnog vremena. U BKS Bank svim zaposlenima su na raspolaganju različiti, izrazito fleksibilni radni aranžmani među kojima se ističe inovativna praksa nepunog radnog vremena nakon roditeljskog dopusta, a među brojne pogodnosti za roditelje uvedene je i mogućnost korištenja „pauze u karijeri“ uz garantirani povratak na isto radno mjesto'', izjavila je Diana Kolbas Desković u ime tima za dodjelu.

Svako novorođenče uz prigodan BKS poklon dobiva i 10.000 novčane potpore, sve su to izuzetno dobre prakse, iznad tržišnog standarda koje zaslužuju priznanje “najboljom u kategoriji Family friendly. " Uz to, Glavna podružnica Hrvatska ima Dječji kutak u kojem djeca mogu raditi domaće zadaće, školarcima se sufinancira pohađanje kampova tijekom ljetnih praznika, daruje se prigodan poklon za novorođenče, te su tu zajedničke aktivnosti poput obiteljskog dana ili izleta, zatim opsežni zdravstveni program i mjere za promicanje žena i talenata.

"Izuzetno sam zadovoljan što smo primili ovo priznanje. Ona je daljnji poticaj za nastavak naših napora, ali najveći poticaj je zadovoljstvo naših zaposlenika. Uostalom, mjere za ravnotežu između poslovnih obveza i obiteljskog života, stvaraju win-win situaciju u tvrtki. Naši su zaposlenici motivirani, niska je fluktuacija zaposlenika, a zaposlenici rado preporučuju BKS Bank kao poslodavca , kazao je o nagradi Juraj Pezelj, direktor Glavne podružnice BKS Bank u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. kolovoz 2022 21:45