Mjere pomoći

Bjelovar ukida prirez i odgađa komunalne naknade, a gradskim tvrtkama brani zapošljavanje

Sav će ušteđeni novac od otkazanih manifestacija u Bjelovaru biti preusmjeren na potrebe gospodarstva i stabilnost proračuna
Centar Bjelovara, arhivska fotografija
 Srđan Vrančić / Hanza Media

Grad Bjelovar ukida prirez, odgađa plaćanje komunalne naknade za pravne osobe i obrtnike te je zabranio gradskim ustanovama i tvrtkama zapošljavanje, dok je udrugama smanjio potpore. Mjere su to pomoći gospodarstvu od negativnih posljedica koronavirusa koje je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak objavio danas na medijskoj konferenciji održanoj u dvorištu Gradske uprave.

- Od 1. svibnja ukidamo prirez, a tu će odluku krajem ožujka donijeti Gradsko vijeće na sjednici koja će se također održati na otvorenom. Osim toga, odgoda plaćanja komunalne naknade za sve pravne osobe i obrtnike vrijedi od 1. ožujka i oni ne moraju plaćati naknadu dok se stanje ne popravi, a kada dođe vrijeme za plaćanje, nećemo naplaćivati kamatu – objasnio je Hrebak, a prenio portal bjelovar.live.

Usto, sav će ušteđeni novac od otkazanih manifestacija biti preusmjeren na potrebe gospodarstva i stabilnost proračuna, rekao je. Tako će, primjerice, biti otkazana Pisanica do Uskrsa i Amadeus Fest, a ista sudbina vrlo vjerojatno čeka i Bok Fest, dok će Bjelovarsko kulturno ljeto, kako je najavio bjelovarski gradonačelnik, biti reducirano. Ipak, Gradska tržnica ostat će otvorena.

Zagreb, 210318.
Koturaska ulica.
Dario Hrebak bjelovarski gradonacelnik.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongračić / HANZA MEDIA
Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara

- Očekujemo pad izvornih prihoda od sedam milijuna kuna, ali štednjom i preraspodjelom sredstava osigurat ćemo normalno funkcioniranje bez usporavanja pokrenutih projekata i investicija – pozitivno je zaključio Dario Hrebak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:42