Oštri napad

Bivši šef Hanfe optužio Martinu Dalić: 'Tražila je da joj spasimo muža zbog Ine'

Ante Samodol nije štedio riječi na račun bivše potpredsjednice Vlade
Ante Samodol i Martina Dalić
 Neja Markičević / Tomislav Krišto / Hanza Media

Bivši šef Hanfe Ante Samodol na svom je Facebook profilu objavio poduži post nakon što je procurio iskaz Martine Dalić u DORH-u o Agrokoru.

- Dakle, gospođa Dalić me još uvijek jako voli. Sjetila me se čak dok više nije bila u dragom joj kapacitetu potpredsjednice Vlade dajući izjavu u DORH-u. Samo je obrazložila moje „isključenje“ i nije našla za shodno navoditi razloge o isključenju drugih jer njihov grijeh nije važan spomena u tamo nekom DORH-u. Logično je zapitati se otkud ja na ploči, u Washingtonu ili Agrokoru? - počeo je svoj komentar Samodol kojeg je Most predlagao za izvanrednog povjerenika u Agrokoru.

Nakon toga je uslijedio opis događaja i slučaja INA – MOL od 2011. te tadašnje Hanfine reakciju na taj slučaj.

- Tijekom postupka krajem kolovoza je stigao poziv za sastanak u Ministarstvo gospodarstva. Ministar je bio Đ. Popijač. Međutim, u uredu sam zatekao glavom i bradom u visokim crvenim štiklama Martinu Dalić tada u svojstvu ministrice financija – nastavlja Samodol svoje objašnjenje.

- Nisam niti rekao bok, ministrica je kao iz topa ispalila : „Samodol, što mi j….š muža, imaš tamo te Mađare pa se s njima j….i , pusti mi muža na miru“. U prvi mah nisam mogao razlučiti o čemu govori dok nije nastavila: „Izvoli maknuti njegovu izjavu iz zapisnika kojeg ste napravili“ - prepričava bivši šef Hanfe dodajući da je ministrica zahtijevala prilagodbu zapisnika kako bi spasila muža što je Samodol odbio.

- Situacija u tren eksplodira i nastane bučna drama. Ministrica izuva svoje visoke crvene štikle i počne bosa poskakivati po sobi….ja odguravam sklopiva vrata kabineta i odlazim. Zapisnik nije izmijenjen, ali počinje teći naša ljubav – piše u Facebook postu Ante Samodola koji dalje prepričava svoje očitovanje o slučaju INA – MOL koje je dao u hotelu Esplanade, a ne “u nekoj državnoj agenciji ili nekim državnim prostorijama”.

- Sjećate se kako su se Plenković i uvaženi ministri zajedno s potpredsjednicom Dalić poredali da narodu objave tu fantastičnu vijest o otkupu INE od MOL-a i vraćanje INA-e matici Hrvatskoj. Po Zakonu o tržištu kapitala, Uprava INE se morala očitovati na burzi o toj informaciji i gle čuda, INA u kojoj sjedi muž potpredsjednice Vlade kao član uprave kaže da nema nikakvu informaciju o otkupu dionica od strane VRH-a. Drugim riječima, Martina Dalić je kao upućena osoba svoga muža (tako se zove sukladno Zakonu o tržištu kapitala ) sudjelovala u donošenju odluke o otkupu dionica, a muž kaže da o tome ne zna ništa, iako je baš zbog njega kao člana uprave INE ona dobila status upućene osobe – objasnio je Samodol.

Facebook post bivšeg šefa Hanfe nastavlja se u 2017. godini kada mu je bila ponuđena pozicija u Agrokorovom timu što je on “rezolutno odbio”.

- I na kraju, u cijelom sadržaju svjedočenja u DORH-u, draga Martina želi ispasti žena s jajima, pa i u spominjanju moga imena htjede mene prokazati čovjekom bez jaja. Ne draga moja, ja ih imam od rođenja – završava Samodol svoje objašnjenje spominjanja njegova imena u iskazu bivše ministrice Dalić.

Cijeli post Ante Samodola možete pročitati ispod.

Na poziv novinara Novac.hr-a, bivša ministrica Martina Dalić jednostavno je odgovorila: "To što Samodol iznosi se nikada nije dogodilo". Nije htjela spekulirati zašto bi bivši čelnik Hanfe iznosio neistine na svojem Facebook profilu, te nas je uputila da kontaktiramo bivšeg ministra gospodarstva Đuru Popijača. Do zaključenja ovog članka nismo dobili odgovor gospodina Popijača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:14