Traju prijave

BIRD pokreće predinkubacijski program: ‘Želimo potaknuti razvoj hrvatskog startup ekosustava‘

Zainteresirani se mogu prijaviti do 28. travnja, a program starta 6. svibnja

Bird Incubator
 

 Bruno Konjevic/

Otvorene su prijave za predinkubacijski program BIRD Incubatora koji će pružiti osnovna znanja i vještine onima koji žele isprobati kako bi to bilo raditi na vlastitom startupu. Program je osmišljen kao petotjedna edukacija tijekom koje će timovi razvijati svoje poslovne ideje, a sastojat će se od interaktivnih radionica na engleskom jeziku koje će se dotaknuti svih faza - od ideje preko validacije do plasiranja na tržište.

Cilj je transformirati ideje u potencijalne poslovne pothvate. Sudjelovanje u njemu je besplatno, a cijeli program odvijat će se uživo u prostorima je BIRD Incubatora (Ulica Franje Petračića 4). Zainteresirani se mogu prijaviti do 28. travnja, a program starta 6. svibnja.

- Većina inkubatora i akceleratora traži startupe u puno naprednijim fazama pa oni koji su tek u početku nemaju toliko prilika. Zbog toga ovaj projekt ima i širi društveni utjecaj jer zainteresiranim pojedincima pruža najosnovnije alate i znanja kako validirati osnovnu ideju i procijeniti isplati li im se ulagati vrijeme u daljnji razvoj - objašnjava Sven Harjaček, voditelj poslovnog razvoja u BIRD-u.

Osim toga, radionice su odlična prilika za umrežavanje s iskusnim mentorima, ali i drugim entuzijastima koji su zainteresirani za startup i poduzetništvo.

image

Sven Harjaček, voditelj razvoja BIRD Incubatora

Sven Harjacek/

- Uvjereni smo da ova inicijativa dalje potiče rast i razvoj našeg startup ekosustava - ističe Harjaček.
Zainteresiranima nisu unaprijed zadali okvir unutar kojeg se njihova ideja mora uklopiti - dovoljno je da bude inovativna, kreativna i zanimljiva. Svaki tjedan zamišljen je za upoznavanje s različitim fazama razvoja startupa. Sve počinje radionicom stručnjakinje za vještine vođenja i timsku dinamiku Gordana Kastrapeli u kojoj će polaznicima pomoći da “probiju led” i bolje se upoznaju s drugim timovima. Mentorica će ih uputiti u osnove rada u timovima i kako najbolje podijeliti uloge kako bi lakše nastavili svoje startup putovanje. Isti tjedan održat će se radionica Dore Zane, stručnjakinje za razvoj poslovanja, u kojoj će timovi postaviti temelje kroz implementaciju tehnika brainstorminga i vizualizacija ideja.

Drugi tjedan posvećen je usklađivanju problema i rješenja. Mentorica Ema Gerovac će ih kroz dva susreta upoznati s pojmovima kao što su “product-market fit”, “value proposition design” i svim onim što je važno savladati na samom početku. Nakon toga slijedi tjedan pauze u kojem timovi mogu raditi na svojim rješenjima.

U trećem tjednu polaznici će saznati kako skalirati budući proizvod i primiti vrijedne savjete od stručnjaka iz različitih područja, dok je četvrti posvećen razvoju prezentacijskih vještina i poslovnih planova. Financijski konzultant Bojan Vrančić pomoći timovima da povećaju razinu svoje financijske pismenosti, dok će ih Scott Coleman naučiti kako najbolje predstaviti svoju ideju investitorima (stvoriti najbolji “pitch”). Na kraju slijedi Demo tjedan u kojem će pred žirijem predstaviti svoje ideje i zajedno proslaviti ostvareni napredak.

“Pozivamo sve zainteresirane da se prijave putem weba za ovu jedinstvenu priliku. Prijave su otvorene s ograničenim brojem mjesta kako bi se osigurao individualizirani pristup za sve sudionike”, poručuju iz BIRD Incubatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:15