Otvorene prijave

BIRD pokreće novi Inkubacijski program za startupe: ‘Pripremit ćemo vas za izlazak na tržište‘

Nakon 12 različitih radionica, drugi dio programa će se fokusirati na individualnu podršku, a sve završava Demo Danom u travnju 2025.

BIRD Incubator (ilustracija)

 Marko Todorov/Cropix

BIRD Incubator je otvorio prijave za svoj novi Inkubacijski program za startupe u ranoj fazi razvoja koji će se održati u Zagrebu. Radi se o besplatnom šestomjesečnom programu tijekom kojeg će startupi pripremiti svoje proizvode ili usluge za izlazak na tržište kroz mnogobrojne radionice, događaje i podršku mentora. Počevši od 1. listopada 2024., program će biti podijeljen u dva dijela. Prvi dio je strukturiraniji i fokusira se na pružanje osnovnih znanja svim startupima kroz radionice, ekstrakurikularne događaje i mentorstvo. Drugi dio je manje strukturiran, fokusirajući se na svaki startup pojedinačno kako bi im pomogao postići ciljeve, bilo da se radi o financiranju, privlačenju korisnika ili tehnološkom razvoju, do kraja inkubacijskog razdoblja.

Inkubacijski Program je osmišljen za startupe u ranoj fazi razvoja s AI komponentom. Da bi bili primljeni, startupi moraju proći selekcijski proces koji će se održati u rujnu. Prvi dio programa sastojat će se od ukupno 12 tjedana punih različitih radionica. Nakon blagdanske pauze, drugi dio programa će se fokusirati na individualnu podršku, a sve završava Demo Danom u travnju 2025.

Prilika za učenje i rast

Svaki od 12 tjedana programa posvećen je ključnom aspektu razvoja startupa:

Tjedan 1: Icebreakers & Ideation - Upoznavanje svih sudionika i radionica za razjašnjavanje i komunikaciju poslovnih koncepata.

Tjedan 2: User & Customer Research - Radionica o provođenju istraživanja potencijalnih korisnika i definiranju ciljne skupine kupaca.

Tjedan 3: Interview Analysis - Konzultacije s mentorima za određivanje problema vaših korisnika.

Tjedan 4: Product-Solution-Market Fit - Radionica o definiranju usklađenosti proizvoda i tržišta.

Tjedan 5: Mentor Networking - Mentorska sesija tijekom koje ćete se susresti s mentorima 1:1 iz raznih područja i dobiti vrijedne povratne informacije.

Tjedan 6: Business & Sales - Saznajte kako napisati poslovni plan i ostvariti prvu prodaju.

Tjedan 7: Growth Hacking & Marketing - Istražite različite alate za validaciju i kako učiniti da vaš proizvod/usluga bude viđena od strane milijuna ljudi.

Tjedan 8: Tech Stack & MVP - Saznajte najbolje prakse za odabir tehnologije i razvijte MVP.

Tjedan 9: Legal - Naučite kako otvoriti tvrtku, urediti međusobne odnose i upravljati zadovoljstvom zaposlenika na poslu.

Tjedan 10: Scaling & Team Management - Otkrijte najbolje prakse za skaliranje tima i kako njegovati zdrave odnose unutar tima.

Tjedan 11: Pitching - Dobijte savjete i trikove za prezentiranje pred publikom i izradite svoj pitch deck.

Tjedan 12: Funding - Otkrijte različite načine za dobivanje financiranja i što investitori traže u startupima.

Stručno vođenje i podrška

Sudionici će surađivati s iskusnim mentorima i industrijskim stručnjacima, uključujući Doru Zane, Biljanu Ljuban, Emu Gerovac, Scotta Colemana, Bojana Vrančića, Ivana Bračića, Antona Smolčića, Marka Linkea, Branimira Petrušića, Jana Jileka, Vedrana Blagusa, Vuka Lau, odvjetnike iz BDV legala i marketinški tim iz agencije 404. Ove sesije pružaju jedinstvenu priliku za stjecanje uvida, uspostavljanje kontakata i usavršavanje poslovnih ideja uz stručni input.

“Pozivamo sve osnivače startupa u ranoj fazi razvoja da se prijave za ovaj vrijedni program. Proces prijave je sada otvoren, s ograničenim brojem mjesta kako bi se osigurao personalizirani pristup za sve sudionike”, poručuju iz BIRD Inkubatora koji je posvećen je njegovanju poduzetničkog talenta i inovacija.

Za više informacija o Programu i kako se prijaviti za sudjelovanje, može se doznati na stranici Inkubacijskog Programa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. kolovoz 2024 07:45