Inicijativa IFC-a

Bira se 100 najboljih poduzetničkih projekata s područja Afrike i Bliskog istoka

Egipat želi postati regionalni 'hub' za poduzetništvo i inovacije
 Egyptian Press/Apaimages/SIPA

Međunarodna financijska korporacija (IFC), investicijska ruka Svjetske banke, i egipatsko Ministarstvo za ulaganja i međunarodnu suradnju pokrenuli su internetske stranice putem kojih će se podnositi prijave za novu inicijativu jačanja poduzetništva diljem Afrike.

Riječ je, objašnjava se u priopćenju IFC-a, o inicijativi Next 100 African Start-ups, koju zajedničkim snagama organiziraju IFC i egipatsko ministarstvo, s ciljem odabira sto najboljih poduzetnika s područja Afrike i njihova povezivanja s poslovnim ljudima, financijašima i političarima, koji će sudjelovati na forumu Afrika 2018, čije se održavanje najavljuje za prosinac u egipatskom ljetovalištu Sharm el-Sheikh. Forum će se održati pod pokroviteljstvom egipatskog predsjednika Abdela Fataha al-Sisija.

Cilj ove inicijative je poticanje razvoja poduzetništva u Africi i na Bliskom istoku, pri čemu se startupima omogućuje pristup financiranju, savjeti i iskorak na nova tržišta. Osim toga, inicijativa je jedan od ključnih koraka kako bi Egipat postao regionalno središte poduzetništva i inovacija, zaključuje se u priopćenju IFC-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:49