jača suradnja

Bilateralni susret slovenskih i hrvatskih gospodarstvenika

Savjetnik za gospodarstvo pri Veleposlanstvu Republike Slovenije u Zagrebu naglasio je odličnu povezanost dviju susjednih zemalja na mnogim razinama
Bernard Šrajner

S ciljem dodatnog jačanja gospodarske suradnje i kulturne razmjene između Hrvatske i Slovenije, u zagrebačkom hotelu Esplanade održan je događaj pod nazivom Ljepota Slovenije na kojem su se okupili hrvatski i slovenski gospodarstvenici iz različitih sektora. Posebno su predstavljene tvrtke Quintessentially – globalni luksuzni concierge lifestyle klub, Samsic- europskog lidera u facility management koji svoje sjedište za jugoistočnu Europu ima u Ljubljani, te Orbico- vodeći distributer velikog broja globalnih robnih marki.

Događaju je nazočio Bernard Šrajner, savjetnik za gospodarstvo pri Veleposlanstvu Republike Slovenije u Zagrebu koji je naglasio odličnu povezanost dviju susjednih zemalja na mnogim razinama.

- Globalna zdravstvena kriza uvjetovana pandemijom koronavirusa možda nas je nakratko usporila, ali nikako nas nije i neće zaustaviti u produbljivanju naših gospodarskih, ali i ostalih veza između Zagreba i Ljubljane. Uvijek ima mjesta za unaprjeđenje, zato pozdravljamo ovakve događaje koji daju dodatni vjetar u leđa našoj tradicionalno uspješnoj suradnji - rekao je Bernard Šrajner.

Pozitivne rezultate proizašle iz suradnje gospodarskih komora dviju zemalja istaknuo je Joze Tomaš, predsjednik HGK – Županijske komore Split.

- Hrvatsko – slovenski odnosi su jako dobri, posebice u takozvanim turističkim županijama, budući da su slovenski gosti drugi po broju dolazaka na hrvatski Jadran. Ovaj projekt stranim poduzetnicima približava i predstavlja ono najvrjednije što u Hrvatskoj imamo, a to je naš jedinstven životni stil u neponovljivom prirodnom okruženju. Vjerujem da će i građani Slovenije, kao i mnogi drugi međunarodni gosti, prepoznati i izvansezonski potencijal naše države kao mjesta za profesionalni rad i razvoj i to zahvaljujući pogodnostima koje Hrvatska nudi rastućoj poslovnoj kategoriji - digitalnim nomadima - istaknuo je Tomaš

Zagrebački Lifestyle CHECK IN jedan je u seriji ovakvih događanja čiji je cilj povezivanje biznisa i diplomacije.

- Prije ovog događaja, uz sve organizacijske izazove koje je donijela pandemija, održana su dva, na kojima su zemlje-partneri bile Austrija i Rumunjska, dok uskoro slijede novi, kada će nam u fokusu biti druge europske zemlje i njihove ljepote - kazala je Monica Ioanițescu, osnivačica platforme Lifestyle CHECK IN koja je i organizator ovih događanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:27