OBOSTRAN BENEFIT

BAT pokrenuo suradnju s tri fakulteta i četiri srednje škole: Dugi niz godina surađuju s obrazovnim institucijama

U Kanfanaru se mnogo ulaže u edukaciju i razvoj svih zaposlenika

Dekani u posjeti tvornici BAT

BAT-ova tvornica u Kanfanaru pokrenula je suradnju s tri fakulteta: Tehnički fakultet Pula, Tehnički fakultet Rijeka, Istarsko Veleučilište u Puli i četiri istarske strukovne srednje škole iz Rovinja, Pule, Pazina i Buja. Suradnja će omogućiti stručne prakse, razmjenu iskustava i zajednički rad na raznim projektima.

‘‘Izrazito se veselimo pokretanju suradnje s istarskim obrazovnim institucijama i vidimo ih kao važan dio globalne BAT-ove ESG strategije kojom potičemo održivost i odgovorno poslovanje kroz naš doprinos u lokalnoj zajednici. Ova suradnja omogućit će mladim ljudima dodatnu edukaciju i razvoj te im pružiti priliku da jednog dana počnu raditi u multinacionalnoj kompaniji“, izjavio je Tamás Nyaka, direktor operacija BAT Adria.

BAT već dugi niz godina uspješno surađuje s obrazovnim institucijama na različitim projekatima. Radi se o raznim oblicima pripravništva i studentskih praksi, organizaciji posjeta tvornici, inicijativi career days, speed dating poslodavaca/studenata i brojnim drugim.

image

Dekani u posjeti tvornici BAT.
Popis gostiju:
Tehnički fakultet Pula: – Prof. Bernard Franković (dekan), Prof. Marko Kršulja, prof. Damir Karabić
Veleučilište u Istri – Prof. Daglas Koraca (dekan)
Tehnički faks Rijeka: Dean – Prof. Duško Pavletić (dekan) Prof. Marino Brčić
Srednja škola Buje –prof. Milivoj Gospić (ravnatelj), prof.Saša Stinković,prof. Manuel Žužić, prof. Miroslav Šuker
Srednja škola Rovinj – prof. Emil Nimčević (ravnatelj)
Srednja Škola Pazin – prof Suzana Poropat

„Na Tehničkom fakultetu u Puli partnerstvo s gospodarstvom je iznimno važno i zato smo ponosni na ovu suradnju s BAT-om. Surađujemo s lokalnim gospodarstvom u vidu obrazovanja studenata u okviru kolegija stručne prakse, pozvanih predavanja stručnjaka iz struke, posjeti lokalnim tvrtkama te suradnja u izradi završnih/diplomskih radova od interesa za gospodarstvo“, istaknuo je dekan Tehničkog fakulteta u Puli, dr. sc. Bernard Franković.

Tehnički fakultet u Puli, Tehnički fakultet u Rijeci i Istarsko Veleučilište u Puli već duže vrijeme studentima omogućavaju prakse kroz suradnju s kompanijama i to je ključan dio njihovog pozicioniranja prema široj zajednici.

Dekan Istarskog veleučilišta u Puli, dr. sc. Daglas Koraca naglasio je: „Ključni segment obrazovnog procesa na Istarskom veleučilištu ima stručna praksa, koja se odrađuje kao zaseban kolegij. Kroz njega se studentima omogućava odrađivanje praktičnog dijela nastave u renomiranim poduzećima iz regije, što studentima omogućava stjecanje konkretnih i primjenjivih znanja i vještina, potrebnih za uključivanje na tržište rada. U sklopu suradnje s BAT-om studenti će po prvi put imati priliku posjetiti tvrtku i upoznati se s poslovno-proizvodnim procesima“.

U Kanfanaru se mnogo ulaže u edukaciju i razvoj svih zaposlenika, samo prošle godine utrošeno je više od 12 tisuća čovjek sati kroz treninge i edukacije. Tvornica je danas jedinstveni centar znanja o grijanim duhanskim proizvodima, gdje zaposlenici imaju priliku učiti o novim tehnologijama i napredovati u takvom okruženju. BAT u Hrvatskoj zapošljava više od 1.500 ljudi, a zahvaljujući konstantnim investicijama u povećanje proizvodnje i izvoza, kontinuirano povećava broj radnih mjesta.

image

Dekani u posjeti tvornici BAT.
Popis gostiju:
Tehnicki fakultet Pula: Prof. Bernard Franković (dekan), Prof. Marko Kršulja, prof. Damir Karabić
Veleučilište u Istri – Prof. Daglas Koraca (dekan)
Tehnički faks Rijeka: Dean – Prof. Duško Pavletić (dekan) Prof. Marino Brčić
Srednja škola Buje –prof. Milivoj Gospić (ravnatelj), prof.Saša Stinković,prof. Manuel Zuzic, prof. Miroslav Suker
Srednja škola Rovinj – prof. Emil Nimcevic (ravnatelj)
Srednja Škola Pazin – prof Suzana Poropat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. ožujak 2024 20:42