Važno priznanje

BAT-ova tvornica u Kanfanaru dobila prestižan AWS certifikat

Sva voda koju tvornica u Kanfanaru ispušta, reciklira se i ponovno koristi pa polovica ukupno korištene vode dolazi od recikliranja

Tvornica u Kanfanaru

 Srecko Niketic/pixsell/Pixsell

BAT-ova tvornica u Kanfanaru dobila je AWS certifikat po međunarodnom standardu Saveza za upravljanje vodama (Alliance for Water Stewardship). Tvornica u Kanfanaru je tako postala treći proizvodni pogon u Hrvatskoj koji ima prestižni AWS Core certifikat, a jedan od njih su i Hrvatski duhani koji također posluju u sklopu BAT grupe.

U BAT-u je održivost jedna od temeljnih vrijednosti cijelog poslovanja te su na razini grupe postavljeni ambiciozni ciljevi da se čak 30 posto ukupno korištene vode reciklira. Sva voda koju tvornica u Kanfanaru ispušta, reciklira se i ponovno koristi. Stoga 50 posto ukupno korištene vode tvornice dolazi od recikliranja. Napori koje tvornica ulaže u održivo poslovanje i upravljanje vodom prepoznati su po međunarodnim standardima, a globalni cilj AWS-a je dobro gospodarenje vodom, održiva bilanca voda, dobra kvaliteta vode, očuvanje važnih područja vezanih za vodu i dostupnost zdrave pitke vode i higijenski primjerenih uvjeta za sve.

"BAT na globalnoj razini ulaže velike napore u održivo poslovanje, a iznimno smo ponosni što je tvornica u Kanfanaru uspjela postići ciljeve koji uvjetuju AWS certifikat čime smo potvrdili da zaista zajedno idemo prema cilju postizanja Boljeg sutra (A Better TomorrowTM). Kontinuirano radimo na smanjenju negativnog utjecaja poslovanja na okoliš i povećanju pozitivnog utjecaja na društvo. U Kanfanaru smo uspješno smanjili ukupno povučenu vodu iz vodoopskrbnog sustava za čak 35 posto u odnosu na 2017. godinu ", rekao je Pavel Vereshak, direktor operacija, BAT Adria.

Alliance for Water Stewardship (AWS) je suradnja poduzeća, nevladinih organizacija i javnog sektora udruženih u savez na globalnoj razini. Misija saveza je potaknuti i njegovati globalno i lokalno vodstvo u vjerodostojnom upravljanju vodom koje prepoznaje i osigurava društvenu, kulturnu, ekološku i ekonomsku vrijednost slatke vode, a globalni cilj uvođenja standarda je dobro gospodarenje vodom, održiva bilanca voda, dobra kvaliteta vode, očuvanje važnih područja vezanih za vodu i dostupnost zdrave pitke vode i higijenski primjerenih uvjeta za sve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 10:15