korporativna strategija

BAT objavio prvo izvješće o ljudskim pravima u duhanskoj industriji

Izvješće otkriva konkretne aktivnosti koje BAT provodi u smjeru promocije, održavanja i zaštite ljudskih prava kroz svoj dobavni lanac koji uključuje 90.000 direktno ugovorenih poljoprivrednih proizvođača
 Goran Sebelic/cropix

British American Tobacco je prva kompanija iz duhanske industrije koja je objavila korporativno Izvješće o ljudskim pravima. Izvješće je objavljeno prošlog tjedna, na Dan ljudskih prava Ujedinjenih naroda, čime je kompanija htjela dodatno naglasiti svoju predanost zaštiti ljudskih prava u svim dijelovima biznisa diljem svijeta, ali i šire, kroz svoj cijeli dobavni lanac.

“BAT-ovo korporativno Izvješće o ljudskim pravima u potpunosti je usklađeno s principima izvještavanja koje su postavili u UN-u. Izvješće otkriva konkretne aktivnosti koje BAT provodi u smjeru promocije, održavanja i zaštite ljudskih prava kroz svoj dobavni lanac koji uključuje 90.000 direktno ugovorenih poljoprivrednih proizvođača. Dokument uključuje i konkretne primjere na koji način kompanija svojim praksama i aktivnošću podiže životni standard kooperanata te kako osnažuje dugoročnu održivost ruralnih zajednica”, priopćeno je iz BAT-a.

S obzirom da je ove godine obilježavanje Dana ljudskih prava posvećeno utjecaju pandemije Covida-19 na ljudska prava, u BAT-u naglašavaju kako je zdravlje i dobrobit zaposlenika i svih partnera u fokusu korporativne strategije izgradnje bolje budućnosti .U izvješću su naglašene mnoge aktivnosti koje je kompanije provela s ciljem suzbijanja širenja epidemije, uključujući ulaganje u razvoj potencijalnog cjepiva protiv Covida-19,proizvodnju i distribuciju zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava,financijsku podršku dobavljačima kojima je to bilo nužno te osiguravanje sigurne radne okoline u čitavom dobavnom lancu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2024 11:53