Podrška sa svih strana

Bankari na strani Hrvatske, izračunali da nam je put do finala SP-a u Rusiji otvoren

Uoči prvenstva prognozirali su kako nećemo proći skupinu, no sada su značajno revidirali predviđanja
Luka Modrić i Neymar
 Tom Dubravec / Carlos Garcia Rawlins / Hanza Media / Reuters

Bankari Goldman Sachsa uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji predvidjeli su ultimativni trijumf Brazila nad Njemačkom. No, nakon grupne faze su revidirali svoje pretpostavke, uračunali brojna iznenađenja i sada, kako oni tvrde, u finalu igraju Brazil i Hrvatska.

Iako Hrvatska neće postati svjetski prvak, piše Business Insider, ovo je ogroman pomak od prvog predviđanja, kada nam nisu dali niti šansu za prolazak skupine. Nakon svega što je hrvatska reprezentacija pokazala, sofisticiranim metodama američkih bankara izračunato je kako je u ovom trenutku Hrvatska jača od Engleske i ima otvoren put do finala.

- Hrvatska ima puno veće šanse za dolazak do finala nakon ispadanja Španjolske, a Englesku će izbaciti u polufinalu – rekao je Jan Hatzius, voditelj tima za analizu Goldman Sachsa.

Kako dalje piše Business Insider, ako Hrvatska uspije doći do finala, to će biti naš najbolji rezultat svih vremena, od Francuske 1998. Godine i odvojenog trećeg mjesta.

Prognoze bankara su se značajno promijenile nakon pobjede Rusije nad Španjolskom u nedjelju, a prema njima Engleska će danas uspjeti nadvladati Kolumbiju i Švicarsku u četvrtfinalu, no do finala neće doći jer je Hrvatska trenutno jača od njih. Francuska bi, prema njima, došla do polufinala kada ih pobjeđuje Brazil.

Dva dana uoči početka prvenstva prognoze su im bile nešto drugačije, no neke su stvari ipak pogodili. Recimo, pogodili su kako će Španjolska i Argentina zakazati. No, imali su puno više pogrešnih predviđanja – Saudijska Arabija nije bila iznenađenje prvenstva, Hrvatska i Rusija su prošle skupinu iako su predvidjeli da neće...Prije četiri godine su prognozirali uvjerljivu pobjedu Brazila koji je naposljetku ispao nakon poraza od Njemačke 7-1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:59