Omiljena ljetna destinacija

Avioprijevoznik s nama važnog tržišta ponovno pokreće letove za Hrvatsku

Njima je Hrvatska tradicionalno omiljena ljetna destinacija, osobito Dalmacija koju najčešće posjećuju
Zračna luka Split
 Zvonimir Barisin / CROPIX

Poljski nacionalni avioprijevoznik PLL LOT u najnovijem redu letenja najavio je ponovno pokretanje linija za Hrvatsku od 1. srpnja 2020. godine, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz.

Riječ je o letovima koji će dva puta tjedno povezivati Varšavu sa Splitom i Dubrovnikom, dok će let iz Varšave za Zadar prometovati jednom tjedno.

„Poljska se već godinama nalazi u top pet tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet zbog čega nas ohrabruje vijest o ponovnom uspostavljanju LOT-ovih linija prema Hrvatskoj. Ovakav red letenja bit će na snazi prvih 14 dana srpnja, nakon čega je moguće povećanje broja letova te uvrštenje dodatnih zračnih luka. Poljacima je Hrvatska tradicionalno omiljena ljetna destinacija, osobito Dalmacija koju poljski turisti najčešće posjećuju“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

„Kontinuirano radimo na stvaranju novih motiva dolazaka gostiju iz Poljske pri čemu nam LOT, koji je zadnjih godina strateški partner Hrvatske turističke zajednice, značajno pomaže. Zajedničke promotivne kampanje jako su dobro zapažene na poljskom tržištu i nadamo se nastavku te uspješne suradnje”, izjavila je Puszczewicz.

Također, PLL LOT će od srpnja povezivati i Budimpeštu i Dubrovnik, prema riječima direktorice Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivane Herceg, čime će južne hrvatske destinacije biti još dostupnije i mađarskim turistima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 02:11