poslovna zona Kneginec

Atlantic investira 50 milijuna eura u novu tvornicu kraj Varaždina

Investicija je započela kupnjom građevinskog zemljišta od 41.000 četvornih metara u poslovnoj zoni Kneginec i odvijat će se u nekoliko faza
Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantic grupe

 
 Neja Markicevic/Cropix

Atlantic Grupa investira 50 milijuna eura u izgradnju nove tvornice Argete kod Varaždina, u poslovnoj zoni Kneginec, a u modernom proizvodnom pogonu s najvišim tehnološkim standardima posao će naći do 150 novih zaposlenika, izvijestili su iz te kompanije u ponedjeljak.

Investicija je započela kupnjom građevinskog zemljišta od 41.000 četvornih metara poslovnoj zoni Kneginecu i odvijat će se u nekoliko faza, a novi proizvodni pogon prema planu bi trebao biti pušten u rad u roku od 15 mjeseci od ishođenja građevinske dozvole. Realizacijom svih faza projekta planirano je otvaranje i do 150 novih radnih mjesta.

Novi proizvodni pogon bit će temeljen na najvišim standardima u prehrambenoj industriji te najvišim principima u zaštiti okoliša, ističe se u priopćenju.

Poslovna zona Kneginec izabrana je za izgradnju nove tvornice na temelju niza kriterija kao što su geografska lokacija, prometna povezanost i razvijena infrastruktura, dostupnost kvalificirane radne snage, ali i primjena olakšica za skupinu proizvodnih djelatnosti, navode iz te grupe.

Iz Atlantic Grupe podsjećaju da imaju dvije suvremene tvornice za proizvodnju Argeta namaza - u slovenskoj Izoli te u Hadžićima u BiH, kao i uslužnu proizvodnju u američkom Harrisburgu za tržišta SAD-a i Kanade. No, rast i planovi širenja poslovanja namaza kao jedne od ključnih kategorija Atlantic Grupe ukazali su na potrebu izgradnje dodatnih proizvodnih kapaciteta.

Strateško poslovno područje Delikatesni namazi u ukupnom prihodu od prodaje Atlantic Grupe sudjeluje s 15,9 posto i iz godine u godinu ostvaruje dvoznamenkasti rast, tako da je u vrlo izazovnoj 2020. godini ovo područje raslo zavidnih 15,1 posto u odnosu na godinu ranije, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. prosinac 2023 20:13