ŠIRENJE

Arena Hospitality Grupa proširuje svoj portfelj sa hotelom FRANZ ferdinand Mountain Resort u Nassfeldu

Hotel s četiri zvjezdice FRANZ ferdinand Mountain Resort Nassfeld smješten je u mjestu Tröpolach na samom poznatom zimskom odmaralištu

FRANZ ferdinand Aussenansicht

 AHG

Arena Hospitality Group nastavlja najavljeno proširenje vlastitog portfelja i širenje diljem regije srednje i istočne Europe. Uz već postojeće hotele, apartmanska naselja i kampove u Puli i Medulinu te hotele u Njemačkoj, Mađarskoj i Srbiji, AHG je proširio svoje poslovanje i na Austriju, upravo okončavši kupoprodaju hotela FRANZ ferdinand Mountain Resort u Nassfeldu u vrijednosti od 112 milijuna kuna, te time zakoračila na još jedno novo tržište s kojim će nadopuniti svoje postojeće poslovanje i sa zimskim odmarališnim hotelskim segmentom, priopćili su iz AHG-a. Preuzimanje i upravljanje hotelom kreće u zimskoj sezoni 2021/2022.

Hotel s četiri zvjezdice FRANZ ferdinand Mountain Resort Nassfeld smješten je u mjestu Tröpolach na samom poznatom zimskom odmaralištu i skijaškom centru Nassfeld (pokrajna Koruška, Austrija). Hotel nudi 144 sobe, restoran, bar, wellness i saunu, dječje sadržaje te privatno parkiralište, a jedna od glavnih zanimljivosti hotela je pustolovni zid za penjanje unutar samog hotela visine 16 m. Posebnost hotela je i u opremljenosti svake sobe sa vlastitim spremištima za bicikle, skije i pancerice, odnosno zimsku i sportsku opremu.

image

FRANZ ferdinand Kletterwand

Marcel Peda

Arena Hospitality Group planira i dodatno investirati u kupljeni hotel i izgraditi nove sadržaje kako bi se još povećala snaga i konkurentnost ovog hotela. Planiraju se izgraditi povezani unutrašnjovanjski bazen, prostrani wellness centar sa pripadajućim saunama i relax zonama, animacijsko-dječji sadržaji, te bar na otvorenom. Izvedbeni projekti za ove dodatne hotelske sadržaje su već u pripremi i razradi, a vrijednost investicije je 15 milijuna kuna, ističe se u priopćenju.

Za ljubitelje zimskih sportova, skijanja i snowbordinga na raspolaganju je 110 km skijaških staza sa žičarom udaljenom samo 50 m od hotela, dok je u ljetnim mjesecima destinacija Nassfeld popularna za ljubitelje planinarenja, penjanja, pješačenja i brdskog biciklizma.

image

FRANZ ferdinand Lounge

Walter Luttenberger

Austrija je jedno od najvećih tržišta Arena Hospitality Grupe pa ovakav spoj ljetovališnih, jadranskih destinacija Pule i Medulina sa planinskom, alpskom destinacijom Nassfelda koje su blizu i geografski i cestovno, dodatno osnažuju tržišno pozicioniranje Arena Hospitality Groupe, koja je sada u mogućnosti nuditi svojim korisnicima i gostima kompletne mogućnosti ljetnog, zimskog i gradskog turizma.

- Ova nova akvizicija AHG stavlja u novo područje djelovanja koje se širi i na zimske aktivnosti, a dolazi u vrlo posebnom trenutku za kompaniju kada sa jedne strane završavamo nevjerojatnu sezonu, a s druge strane istovremeno započinjemo izgradnju hotela s pet zvjezdica u glavnom gradu Zagrebu i provodimo završnu fazu rekonstrukcije hotela Grand Brioni, našeg najluksuznijeg hotela u Puli - zaključuje u priopćenju predsjednik Uprave AHG, Reli Slonim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:43