NOVA ULAGANJA

Arena Hospitality Group na ljeto otvara hotel Brioni s 227 premium soba

U sezoni očekujemo, kao i lani, povećani trend last minute rezervacija i dolazaka, predsjednik Uprave AHG-a Reli Slonim
 Goran Sebelic/CROPIX

Unatoč neizvjesnoj sezoni pulski je hotelijer Arena Hospitality Group (AHG) najavio nastavak svojih velikih ulaganja i otvorenje potpuno obnovljenog hotela Brioni u Puli ovog ljeta. Za dovršetak te investicije ova je hotelska grupacija krajem prosinca 2020. osigurala kredit od 180 milijuna kuna.

- Ukupna investicija iznosi 260 milijuna kuna. Otvorenje hotela predviđeno je za ljeto ove godine. Ambicija nam je vratiti tom objektu nekadašnji status jednog od vodećih luksuznih hotela na jadranskoj obali. Kad bude završen, hotel Brioni imat će u ponudi 227 premium soba na sedam katova, tri unutarnja i vanjska bazena, prostrani wellness centar sa saunama i sobama za opuštanje, teretanu, dječje igralište, nekoliko restorana i barova te sadržaje za sastanke i događaje - najavio je predsjednik Uprave AHG-a Reli Slonim u godišnjem izvješću.

Ujedno, najavio je i druga ulaganja u predstojećem razdoblju - u gradski hotel u Zagrebu, Hotel 88 u Beogradu, koji je grupa lani kupila, te u pulski hotel Riviera.

- Nastavljamo s investicijskim programom u ukupnom iznosu od oko 350 milijuna kuna. Uz hotel Brioni, naši hoteli u Beogradu i Budimpešti trebali bi biti osvježeni tijekom godine, a početak obnove hotela u Zagrebu te hotela Riviera u Puli očekuje se još ove te tijekom iduće godine. Naime, kako bi pojačala svoju prisutnost u srednjoistočnoj Europi, AHG je sklopio 45-godišnji ugovor o zakupu za razvoj hotela sa 115 soba u centru Zagreba. Uslijedilo je stjecanje hotela 88 Rooms Beograd za 44,9 milijuna kuna. U travnju 2020. s državom smo postigli nagodbu te otkupili hotel Riviera Pula za 36,5 milijuna kuna. To će nam omogućiti da pokrenemo obnovu tog povijesnog hotela te ga pozicioniramo kao novi brendirani objekt sa 80 soba - najavio je Slonim.

Za nadolazeću sezonu kaže da će biti u znaku last minute aranžmana.

- Premda ne možemo sa sigurnošću znati koliko će trajati trenutna zatvaranja diljem Europe te kojom će se dinamikom odvijati cijepljenje. Trenutno se pripremamo za predsezonu te za Hrvatsku predviđamo poboljšano poslovanje na ljeto u odnosu na prošlu godinu. Rezervacije za ljetnu sezonu su u tijeku, premda očekujemo, kao i prošle godine, pojačan trend last minute rezervacija i dolazaka - zaključio je Slonim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2023 20:42