Rješenja A1 Hrvatska

Aminess Avalona Camping Resort na Pagu među tehnološki najnaprednijima: ‘Želimo ispuniti očekivanja i najzahtjevnijih gostiju‘

U svakoj spavaćoj sobi su postavljena napredna TV rješenja koja omogućuju gostima da koriste svoj mobitel kao daljinski upravljač jednostavnim skeniranjem QR koda

Aminess Avalona Camping Resort

 Lidija Lolić/

Optička mreža duga 2,7 kilometara i ukupno 80 kilometara strukturnog kabliranja unutar kampa koji omogućuju brzinu interneta do 1 Gbps u uploadu i downloadu, nadzorni sustav sa 72 kamere i napredna TV rješenja koja mobitel pretvaraju u daljinski upravljač putem QR koda. Ovo su samo neka od inovativnih poslovnih rješenja za hotelijerstvo i turizam iz ICT portfelja A1 Hrvatska koja su kroz projekt vrijedan 55 milijuna eura uspješno implementirali u novootvoreni Aminess Avalona Camping Resortu na Pagu.

Maksimalno 1800 gostiju smještenih u 582 jedinice, uključujući 232 mobilne kućice i 30 luksuznih glamping vila, može uživati u brzom i stabilnom WiFi signalu koji je zahvaljujući WiFi hot spotovima jednako dobar i na plaži. U svakoj spavaćoj sobi su postavljena napredna TV rješenja koja omogućuju gostima da koriste svoj mobitel kao daljinski upravljač jednostavnim skeniranjem QR koda. Na televizoru se mogu pronaći i sve važne informacije o samom kampu, uslugama koje su u njemu dostupne, otoku Pagu, a dostupni su razni televizijski programi. Gosti mogu pristupiti personaliziranim sadržajima poput Netflixa i Disneyja, a nakon što napuste sobu svi se njihovi podaci automatski brišu. Optička infrastruktura omogućuje vrhunsku brzinu i pouzdanost svih digitalnih usluga, dok je istovremeno i temelj za sve buduće inovacije.

image

Aminess Avalona Camping Resort

U projektu, koji je ukupno trajao dvije godine, napravljen je sustav kontrole pristupa, u kampu se nalazi vlastita server soba, a jedan od ključnih elemenata je i visoka razina sigurnosti i zaštite podataka. Ukratko, A1 Hrvatska je pružila sveobuhvatnu tehnološku infrastrukturu koja uključuje napredna rješenja za povezivanje, sigurnost i zabavu, dok se paški resort pozicionirao kao jedan od tehnološki najnaprednijih u regiji.

- Ovo je idealan primjer koliko zapravo pametna rješenja mogu poboljšati iskustvo boravka u jednom kampu. Brz i stabilan WiFi i ostala napredna tehnološka rješenja ključni su, uz vrhunsku uslugu, za potpuni doživljaj bezbrižnog odmora. Kombinacijom luksuznog smještaja i modernih tehnologija ispunjavamo očekivanja i najzahtjevnijih gostiju koji s nama ostvaruju istinsko 5-star iskustvo - rekla je Tatjana Glamatović, direktorica Aminess Avalona Camping Resorta koji će ove godine biti otvoren do 13. listopada. Nova sezona počinje na Uskrs 2025.

Sam resort prostire se na površini od 22 hektara, ima 10 punionica za električne automobile i različite vrste smještaja - parcele za kampere, montažne kućice i glamping vile. Glamping u doslovnom prijevodu znači glamurozno kampiranje, a potpuno je različito od tradicionalnog postavljanja jednostavnih šatora uz osnovnu opremu. Glamping vile u Avaloni sastoje se od dvije spavaće sobe s kupaonicama, dnevnog boravka s kuhinjom, terase i privatnog grijanog bazena, a sve kućice i vile opremljene su pametnim bravama.

image

Aminess Avalona Camping Resort

Lidija Lolić/

Siniša Staničić, direktor odjela ICT prodaje i rješenja u A1 Hrvatska, istaknuo je kako su ponosni na suradnju s Aminessom u realizaciji tehnološki naprednog resorta koji zadovoljava najviše standarde ugostiteljstva.

- Naša ICT rješenja omogućuju ovom camping resortu, ali i mnogim drugim hotelijerskim objektima, da svojim gostima pruže jedinstveno i nezaboravno iskustvo boravka, istovremeno osiguravajući visoku razinu sigurnosti i tehnološke podrške - izjavio je Staničić.

Nakon što dobije sva potrebna odobrenja, postavit će se i solarna elektrana, a u budućnosti će se razviti i sustav pametnog upravljanja i zbrinjavanja otpada kako bi se smanjila njegova količina.

A1 Hrvatska nudi široku paletu ICT rješenja i usluga koje uključuju sve od infrastrukture do naprednih digitalnih sadržaja, a oko deset posto prihoda ostvaruju upravo u segmentu rješenja za hospitality industriju. Uz Aminess, ovaj telekom radi i na projektima kao što su Falkensteiner Punta Skala, hotel Argentina u Dubrovniku, Meneghetti, ali očekuju u puno složenije projekte u budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 08:45