Plaža Stiniva
 Getty Images
Veliko priznanje

Američki Virtuoso svrstao Hrvatsku među 20 najpoželjnijih odredišta za 2021.

Piše: Novac.hrObjavljeno: 18. kolovoz 2020. 14:13

Hrvatsku je američko udruženje agencija za luksuzna putovanja Virtuoso temeljem istraživanja svojih korisnika svrstalo među 20 najpoželjnijih svjetskih odredišta za 2021., izvijestila je u utorak direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u SAD-u Ina Rodin.

"Korisnici Virtuoso Wanderlist, nove platforme za planiranje putovanja putem interneta, kreirali su 'listu želja' zemalja u koju žele otputovati u idućoj godini, a prema njihovom konačnom izboru, Hrvatska se našla među top 20 odredišta u svijetu", ističe Rodin.

Otkriva i da su uz Hrvatsku na toj listi napoželjnijih odredišta za putovanja u iduću godini još i Južnoafrička Republika, Italija, Australija, Francuska, Japan, Velika Britanija, Grčka, Argentina, Kenija, Bocvana, Španjolska, Island, Portugal, Meksiko, Novi Zeland, Irska, Tanzanija i Zanzibar, Tajland te Kalifornija.

Komentirajući te vijesti iz SAD-a odličnima za Hrvatsku, direktor HTZ-a Kristjan Staničić ocjenjuje da je time Hrvatska dodatno učvrstila svoj imidž i status na američkom tržištu i polazište za iduću godinu u kojoj se nada smirivanju situacije uzrokovane pandemijom te dolasku većeg broja turista iz dalekih zemalja. Među tim zemljama, SAD je najvažnije tržište, s kojeg se u Hrvatskoj ostvaruje najveći turistički promet, izdvojio je Staničić.

Woman relaxing on idyllic Dalmatian beach Stiniva
Getty Images/iStockphoto
 

Uz to, Rodin je izvijestila i da američki mediji kontinuirano izvještavaju o ljepotama Hrvatske i njezine, među kojima je i Lonely Planet, koji je nedavno istaknuo deset najljepših hrvatskih plaža - Zlatni Rat, Prapratno, Rajska plaža, Stiniva, Zrće, Dubovica, rt Kamenjak, Sahara, Punta Rata i Lubenice.

Linker
11. lipanj 2021 11:33