ZNANSTVENI NETFLIX

Alex Lazinica, uspješni osnivač nekoliko globalnih tvrtki oduševio svjetsku znanstvenu elitu

‘Underline Science‘ ima cilj unaprijediti pristup video sadržaju svjetskih sveučilišta, i upravo je zatvorio novu rundu financiranja

Izvršni direktor i osnivač 'Underline Science-a' Alex Lazinica

Startup 'Underline Science' uz pomoć 'South Central Ventures' zatvorio novu rundu financiranja. Najavljuju i napredak u znanstvenom istraživanju digitalne videoteke prestižnih svjetskih sveučilišta.

'Underline Science' ima cilj unaprijediti pristup video sadržaju svjetskih sveučilišta, i upravo je zatvorio novu rundu financiranja u iznosu od 2,5 milijuna dolara. Financiranje su predvodili 'South Central Ventures' kroz novi fond za regionalne startupe SCV Technology fund III, te Dutch Founders Fund. Ujedno su Jure Mikuž ˙(South Central Ventures) i Laurens Groenendijk (Dutch Founders Fund) postali članovi Upravnog odbora 'Underline Science'.

image

Managing partner 'South Central Ventures' Jure Mikuž

'Underline Science', tvorci najveće svjetske biblioteke znanstvenog sadržaja, 'Underline Digital Video Library' (DVL), ili Netflixa za znanstvenike, kontinuirano rade na poboljšavanju pristupa kvalitetnom znanstvenom video sadržaju. U njihovom se portfelju nalazi više od 26000 videozapisa iz raznih područja znanosti, poput tehnologije, inženjerstva, zdravstva, ali i društvenih i humanističkih znanosti. To su video sadržaji prestižnih svjetskih sveučilišta i njihovih predavača, kao što su MIT, Harvard, UCLA. Također, tu su i video sadržaji znanstvenika iz drugih kompanija i asocijacija, poput UNESCA, Facebooka i Googla. Video sadržaj je kompletiran sažetkom, transkripcijom na engleskom jeziku, biografijom, fotografijom autora i najvažnije: digitalnim identifikatorom objekta (DOI) - koji osigurava jednostavno pretraživanje.

"Naša misija je širiti znanost putem video formata, čineći ga globalno dostupnim, ali istodobno, obogaćivati i očuvati virtualni konferencijski sadržaj. Naša revolucionarna znanstvena digitalna videoteka pruža nove mogućnosti za pristup i proširenje znanstvenih zapisa, što će doprinijeti ubrzanju znanstvenih otkrića. Novi krug financiranja pomoći će nam da poboljšamo sadržaj DVL-a, istodobno, pomoći će nam da jačamo i razvijamo naš tim ali i proširimo strategiju izlaska na tržište. Veseli nas povećanje sadržaja ali isto tako i širenje na knjižnično, državno, korporativno i institucionalno tržište“, objasnio je izvršni direktor i osnivač 'Underline Science-a', Alex Lazinica.

Zatvaranje runde financiranja vodio je 'South Central Ventures', čiji je managing partner Jure Mikuž rekao: "Vjerujem kako će im ova runda financiranja biti dobar vjetar u leđa, te će im tako omogućiti da unaprijede performanse i pozicioniraju se kao globalni lideri u stvaranju biblioteke znanstvenog sadržaja. Jako smo uzbuđeni što se pridružujemo maloj, ali iznimno perspektivnoj 'Underline Science obitelji.“ Ova investicija je ujedno i prvo investiranje South Central Venturesa iz novog 70 milijuna eura teškog fonda za regionalne startupe SCV Technology Fund III.

"Iznimno nas veseli pratiti rast i razvoj Underline Science, Alex je nevjerovatan poduzetnik, čije nas ideje sve inspiriraju. Vjerujemo da će Underline Science vrlo brzo postati dominantan igrač u agregaciji znanstvenog sadržaja", rekao je je founding partner Laurens Groenendijk iz The Dutch Founders Fund.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:25