NAPREDNA RJEŠENJA

AKD u velikom projektu Europske unije za regulaciju zaštite vozača ‘TRACE 2‘

Hrvatska Agencija za komercijalnu djelatnost postao je dio veliku europskog projekta Transport Regulators Align Transport Enforcement

Jure Sertić, glavni direktor AKD-a

 Ronald Goršić/cropix/Ronald Goršić/cropix

“TRACE 2” je projekt koji je Europska komisija dodijelila CORTE-u (Međunarodna platforma za cestovni prijevoz, sigurnost i zaštitu), a čiji je član i AKD. Ovaj EU projekt ima ključnu ulogu u usklađivanju provedbi pravila EU-a o vremenu vožnje i odmoru mobilnih radnika (vozača), njihovom upućivanju na vožnju u druge zemlje, te pravilima pristupa tržištu prijevozničkih usluga. Budući da su se tijekom protekle tri godine logistički lanci pokazali iznimno važni harmonizacija pravila koja bi osigurala pojačanu sigurnost u cestovnom prometu, uspostavu jednakih pravila na tržištu i zaštitu vozača može se pokazati presudnima u održanju lanaca dobave.

Kako je priopćila tvrtka, AKD na području cestovnog prometa pridonosi razvojem naprednih IT rješenja u području identiteta, sigurnosti i digitalne transformacije, proaktivno sudjeluje u provođenju projekata usko vezanih uz povećanje opsega i izvora podataka, njihovo prikupljanje i obradu te uspostavlja izvještajne sustave u prometu i provodi projekte digitalne razmjene prometnih podataka u EU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 19:56