PROJEKT

AKD partner digitalnog iskoraka Sveučilišta u Mostaru: Izradit će 20.000 pametnih iskaznica

Sveučilišna iskaznica je dio projekta Europske studentske iskaznice kojim je studentima omogućeno jednostavno i sigurno identificiranje i registriranje elektroničkim putem na visokoškolskim ustanovama u Europi
Jure Sertić i Zoran Tomić

U sklopu projekta uvođenja elektroničkog indeksa i sveučilišnih iskaznica rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić i glavni direktor AKD-a Jure Sertić potpisali su danas u Rektoratu Sveučilišta Sporazum kojim je izrada sveučilišnih iskaznica povjerena AKD-u. Sveučilište u Mostaru započelo je digitalizaciju s ciljem transformacije u e-Sveučilište. Proces započinje upravo uvođenjem sveučilišne iskaznice koja će studentima, akademskom i nenastavnom osoblju omogućiti brži i jednostavniji rad, priopćili su u ponedjeljak iz AKD-a.

AKD će izraditi 20.000 studentskih iskaznica koje će omogućavati pristup brojnim aktivnostima i lokacijama u kampusu, a sadržavat će NFC čip kojim se može kontrolirati ulaz u sveučilišne zgrade, urede i na parkirališta. Iskaznice omogućavaju i identifikaciju učenika, kao i provjeru statusa studenta putem QR koda, ističe se u priopćenju.

image
Sveučilišna iskaznica

Sveučilišna iskaznica bit će dio projekta Europske studentske iskaznice kojim je studentima omogućeno jednostavno i sigurno identificiranje i registriranje elektroničkim putem na visokoškolskim ustanovama u Europi.

Nakon uspješne suradnje s dva europska sveučilišta, AKD ovim projektom započinje novo partnerstvo u području visokoškolskog obrazovanja, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. veljača 2024 03:14