Jure Sertić, glavni direktor AKD-a
 Ronald Goršić / CROPIX
Stižu i nove narudžbe

AKD ostvario suradnju s dva europska sveučilišta

Piše: Jozo VrdoljakObjavljeno: 29. rujan 2020. 14:33

Studenti, doktorandi i sveučilišni profesori na dva europska sveučilišta odnedavno koriste nove kartice za automatsku identifikaciju i korištenje aplikacija, koje je izradio i isporučila Agencija za komercijalnu djelatnost. Riječ je o hibridnim karticama, a prema zahtjevu kupca Agencija za komercijalnu djelatnost je migrirala čip dosadašnjih studentskih kartica, izvršio testiranja u sustavu, te uspješno implementirao novi poboljšani proizvod.

- Ovom prvom isporukom u vrijednosti većom od pola milijuna kuna uspješno su postavljeni uvjeti za daljnju suradnju, koja će se odvijati kontinuirano na godišnjoj razini. Kvaliteta, brzina i fleksibilnost ponovno su istaknuli  Agenciju za komercijalnu djelatnost kod europskih partnera, pa su nam poslali i nove narudžbe - priopćili su iz Agencije za komercijalnu djelatnost.

Agencija za komercijalnu djelatnost svoju specijalističku povijest kao proizvođač osobnih dokumenata i visoko zaštićenih tiskovina započela je  1991. godine izradom prve osobne iskaznice i putne isprave za građane Hrvatske. Tvrtku je osnivao  Obrazovni centar Ministarstva unutarnjih poslova.

Prije desetak dana za potrebe  Hrvatske pošte, u nakladi od 100.000 komada kriptomarki, AKD je realizirao kompleksan proces poslova, što uključuje ispis jedinstvenih QR kodova, individualizaciju i tisak kriptomarki. Kriptomarka otisnuta je višebojnim ofsetom na PVC kartici od 75 grama, veličine 35,73 x 40,98 milimetara, a dolazi u pet različitih motiva koji simboliziraju poštanska prijevozna sredstva: kombi, vlak, brod, zrakoplov i dron.

Linker
25. studeni 2020 23:03