Zadržali status

AKD i u 2020. potvrdio Visa certifikat za EMV platne kartice

Jure Sertić, glavni direktor AKD-a
 Ronald Goršić / CROPIX

AKD je i ove 2020. godine uspješno završio novi certifikacijski ciklus te je zadržao svoj status na listi Visa Global Vendor Registry-a kao Approved Card Vendor, s čime je potvrđeno da je tvrtka AKD certificirana od strane Vise International za opseg pripreme EMV podataka, personalizacije čipa i tijela bankarskih kartica te za ispis PIN omotnica za bankarske kartice.

Status AVP-a kojeg dodjeljuje Visa International iznimno je značajan u ovom dijelu Europe, jer je AKD jedina tvrtka nezavisna od bankarskih institucija u Hrvatskoj koja prema certifikatu ima pravo na proizvodnju bankarskih kartica međunarodne kartične sheme Visa.

Personalizacija i distribucija bankarskih kartica koje su dio platnog ekosustava iznimno su sigurnosno rizični poslovi i stoga su definirana stroga pravila za ICT infrastrukturu i fizičku zaštitu objekta od strane PCI Councila za personalizacijske centre. PCI propisuje i veće sigurnosne zahtjeve za personalizacijske centre (kao i za procesne centre) od zahtjeva za bankarske institucije zbog odgovornosti za sigurnosne propuste - personalizacijski centri su ti koji upravljaju sa zalihama nepersonaliziranih kartica, osobnim podacima u proizvodnji i PIN-ovima te su bitna karika u sigurnosnom lancu platnih transakcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:18