Ekspedicija na Sedmi kontinent

Airbnb šalje pet kandidata na luksuzno putovanje vrijedno 50.000 eura, uz jedan uvjet

Glavna zadaća pet kandidata bit će sakupljati uzorke snijega i proučavati udio mikroplastike na Antarktici
Ilustracija: Kruzer klase Polar Class 6
 Travepolia / Brodosplit

Pet najsretnijih dobitnika Airbnb-ove nagrade ovog bi studenog moglo otputovati na potpuno plaćeno egzotično putovanje, piše CNBC. Najpoznatija platforma za iznajmljivanje privatnog smještaja traži hrabre avanturiste koji su spremni provesti mjesec dana na Antarktici u svrhu studije o utjecaju klimatskih promjena na ljude.

Airbnb je u suradnji s neprofitnom grupacijom Zaštita oceana inicirao istraživačku misiju na Antarktici na čelu koje će biti jedna od renomiranih znanstvenica Kirstie Jones-Williams.

Glavna zadaća pet najsretnijih dobitnika bit će sakupljati uzorke snijega te proučavati do koje je mjere mikroplastika dospjela do Sedmog kontinenta.

Unatoč tome što ne postoje nikakve formalne kvalifikacije za tu poziciju, Airbnb će prednost dati punoljetnim kandidatima s dobrim poznavanjem engleskog jezika koji u prijavi dokažu svoj avanturistički duh i strast prema zaštiti okoliša.

Tijekom boravka na Antarktici, volonteri će imati mogućnost otići na izlet na Južni pol i druge turistički zanimljive destinacije.

Privatne ekspedicije na Antarktici vrlo su skupe, a mogu koštati i do 50.000 dolara po osobi.

Luksuzno putovanje na Sedmi kontinent dio je šireg projekta Airbnb-a kojim ta kompanije želi potaknuti građane da pauziraju svoje karijere s ciljem završavanja društvenih projekata. Prošli projekt toga tipa poslao je petero ljudi u talijansko pitoreskno selo Grottole na period od mjesec dana, a za sudjelovanje se tada prijavilo 280,000 kandidata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:12