Pilot-projekt

Airbnb ograničava unajmljivanje cijelih kuća mlađima od 25

Korisnici koji imaju najmanje tri pozitivne kritike i nemaju negativnih na platformi ne podliježu ograničenjima
Ilustracija
 shutterstock

Najpoznatija platforma za iznajmljivanje Airbnb, ograničit će mogućnost da mlađi od 25 godina u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Španjolskoj unajmljuju čitave kuće putem platforme, kako bi osigurali sigurnost i smanjili neautorizirane partije u domovima.

Tvrtka je o tom potezu razmišljala još prošle godine, jer su iznajmljivači stvarali probleme susjedima u lokalnim zajednicama.

Korona

Mladi često iznajmljuju kuće samo kako bi priredili zabavu u blizini mjesta gdje žive. Sada tijekom pandemije koronavirusa pojavila se još veća zabrinutost zbog kršenja mjera socijalne distance prilikom iznajmljivanja domova i organiziranja zabava. Airbnb rekao je da će sada testirati zabranu iznajmljivanja mlađima od 25 godina u Britaniji, Francuskoj i Španjolskoj koji imaju manje od tri pozitivne ocjene te iznajmljuju u blizini svog prebivališta.

Korisnici koji imaju najmanje tri pozitivne kritike i nemaju negativnih na platformi ne podliježu ograničenjima. Svi korisnici će i dalje moći rezervirati privatne sobe i hotelske sobe putem platforme.

- Ograničenje je namijenjeno zaštiti lokalne zajednice, a mlađim gostima je još uvijek omogućeno rezervirati smještaj izvan svog područja - rekao je Airbnb u izjavi.

Zabrane

Slično mjere uvedene su već u SAD-u i Kanadi. Izvršni direktor Airbnba Brian Chesky je prošle godine u Kanadi zabranio ‘’party kuće’’ i uveo 24-satnu liniju za pomoć za susjede koji su mogli prijaviti svoju zabrinutost. A tvrtka je priopćila da je također pojačala svoju zabranu okupljanja koja krše preporuke kao odgovor na pandemiju koronavirusa.

- Najava prati niz mjera koje je platforma poduzela kako bi suzbila neovlaštene zabave - navela je tvrtka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 11:58