Pomoć bolnici

AHG i Kamgrad donirali medicinsku opremu za dezinfekciju uređaja i prostora pulske bolnice

Ukupan iznos od 362.500 kn financirat će se, poručuju, u omjeru 50:50 između Kamgrada i AHG-a
Opća bolnica u Puli
 Danijel Bartolic / CROPIX

Nakon nedavne pomoći Arena Hospitality Groupa (AHG) Općoj bolnici Pula u vidu donacije LCD TV-a za prostore novog djela bolnice, pripreme obroka za djelatnike bolnice, te stavljanje na raspolaganje bolnici vlastitih zaposlenika za pripreme i čišćenje novih bolničkih odjela, Arena Hospitality Groupa je ponovno stavila svoje mogućnosti za dodatnu pomoć Općoj bolnici Pula, a time i lokalnoj zajednici i stanovništvu, priopćili su.

U suradnji s bolnicom i iskazanom njihovom potrebom, a zajedno s dugogodišnjim partnerom Kamgrad d.o.o., jednom od vodećih domaćih tvrtki u sektoru graditeljstva, donesena je odluka o financiranju kupovine medicinske opreme tj. uređaja za dezinfekciju prostorija UVDI-360 s ciljem što efikasnije borbe protiv COVID-19 infekcije. Ukupan iznos od 362.500 kn financirat će se, poručuju, u omjeru 50:50 između Kamgrada i AHG-a.

Uređaj za dezinfekciju prostorija UVDI-360 je najprodavaniji uređaj ovog tipa u svijetu, Europi i Hrvatskoj, a radi se o samostojećem uređaju s mogućnošću pokretanja na kotačima opremljenom s četirii UV-C žarulje s opcijom rada za 360 stupnjeva te infracrvenim senzorima za detekciju kretanja.Uređaj posjeduje vlastiti softver s mogućnostima upravljanja vremena rada i s daljinskim upravljačem s mogućnostima uključivanja uređaja na daljinu od minimalno 15 metara.

Suradnja Kamgrada i AHG-e na poslovima renoviranja smještajnih kapaciteta traje već duži niz godina, a najveći projekti i zahvati su se odnosili na kompletne investicije renoviranja objekata, podizanja kategorije na 4 zvjezdice i zadovoljavanja visokih standarda hotelskog branda Park Plaza Hotels & Resorts. Rezultati ovih investicija su današnji hoteli Park Plaza Histria uključujući i Marinu Wing, Park Plaza Belvedere, Park Plaza Nurenberg, apartmansko naselje Park Plaza Verudela, te upravo u završetku kamp Arena Grand Kažela.

- U ovim izvanrednim i teškim trenucima osobito cijenimo napore koje zdravstveni djelatnici ulažu u liječenje svojih pacijenata. Stoga nam je drago da ovom donacijom možemo pomoći Općoj bolnici Pula u nastavku njihovog hvalevrijednog rada. Također, ovom prilikom zahvaljujemo i našem dugogodišnjem partneru AHG-u na potpori i suradnji te se nadamo da ćemo zajedno, i po prestanku ovih izvanrednih okolnosti, nastaviti surađivati i pomagati svim potrebitima - izjavio je Domagoj Kamenski, direktor Kamgrada.

- Sretan sam što možemo nastaviti pomagati bolnici i zajednici u kojoj živimo. Čak i više od same financijske pomoći ponosim se i zahvalan sam na trudu naših zaposlenika koji su upregnuli sve snage kako bi pomogli s pripremom hrane za osoblje te čišćenjem i održavanjem bolničkog prostora. Volio bih se zahvaliti i obitelji Kamenski koja se obvezala podržati kupnju prijeko potrebnog uređaja za pulsku bolnicu i drago mi je da je naša suradnja tijekom godina dosegla razinu u kojoj zajednički možemo biti od pomoći u teškim vremenima. Želim vjerovati da ipak neće doći do toga da će se uređaj morati puno koristiti u ovim okolnostima, da će ova teška vremena uskoro biti iza nas i da ćemo se vratiti sretnoj i zdravoj svakodnevici - rekao je Reli Slonim, predsjednik Uprave AHG-a.

- U zajednici u kojoj postoji empatija i solidarnost motivirajuće je i lakše raditi. Sretni smo što su Arena Hospitality Group i Kamgrad d.o.o. prepoznali naš rad i potrebe Opće bolnice Pula i ponudili velikodušnu pomoć. Ovom plemenitom gestom i kupnjom uređaja za dekontaminaciju UVDI-360 omogućili su visoki stupanj zaštite od infekcije pacijenata i zdravstvenih radnika, te prostora. Uređaj je iznimno potreban u ovoj krizi, ali i u budućnosti. Neizmjerno smo zahvalni Arena Hospitality Grupi i Kamgradu, njihovim upravama i djelatnicima na nesebičnosti i konstruktivnoj pomoći - poručila je Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnica Pula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:20