GLOBALNA APLIKACIJA

Agrivi dobitnik prestižne nagrade Ujedinjenih naroda za inovacije u poljoprivredi

Agrivi ima urede u Zagrebu, Varšavi, Bukureštu i Londonu, a prošle su godine dobili i priznanje kao vodeća brzorastuća europska food-tech tvrtka
Matija Žulj
 Agrivi

Tvrtka Agrivi je dobitnik nagrade Ujedinjenih naroda za inovacije u poljoprivredi, izvijestili su u ponedjeljak iz te hrvatske tehnološke kompanije koja je razvila jednu od najuspješnijih globalnih aplikacija za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom.

Agrivi je krajem srpnja, od ukupno 170 konkurenata, ušao među 27 finalista u sklopu natjecanja "Digitalna izvrsnost u poljoprivredi u Europi i Srednjoj Aziji", koje provodi Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda.

Agrivi je pobijedio u kategoriji "Sustavi inovacija u poljoprivredi i održiva poljoprivreda - Povezani sustavi upravljanja poljoprivrednim gospodarstvima", čime je još jednom potvrdio poziciju jedne od najuspješnijih globalnih aplikacija za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom, navodi se u priopćenju.

Kako se doznaje, nagrade su dodijeljene krajem prošloga tjedna (online).

U priopćenju se prenosi izjava osnivača i direktora Agrivija Matije Žulja koji je ponosan što je Agrivi još jednom prepoznat kao inovativno tehnološko rješenje koje je doprinosi dugoročnoj održivosti poljoprivredne proizvodnje, ne samo u Hrvatskoj, već na globalnoj razini.

Ova je nagrada, kako je rekao, još jedna potvrda učinkovitosti i kvalitete Agrivi softvera koji dugoročno donosi brojne benefite i poljoprivrednicima, ali i potrošačima.

"Uz pomoć softvera, kakav je i Agrivi, poljoprivrednici smanjuju rizike i povećavaju prinose te istovremeno povećavaju kvalitetu proizvoda i stvaraju uštede. S druge strane, njihovom se implementacijom u proizvodnju osigurava stalna kontrola proizvodnog procesa, što omogućuje sljedivost pa na taj način potrošači imaju potpuno transparentan uvid u proces proizvodnje hrane koju konzumiraju. To više nije naša budućnost, već sadašnjost", istaknuo je Žulj, koji se nada kako će u idućem razdoblju sve veći broj proizvođača početi digitalizirati svoju proizvodnju.

U priopćenju se podsjeća kako je u prvoj fazi regionalnog natjecanja, koje organizira Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda, bilo prikupljeno gotovo 200 prijava, iz 38 zemalja.

Ukupno je 171 rješenje ispunjavalo uvjete za prijavu na natječaj za digitalnu izvrsnost u poljoprivredi, a u završnicu natjecanja ušlo je 28 rješenja koja su osmišljena kao odgovor na poljoprivredne izazove Europe i središnje Azije, u ukupno sedam kategorija.

Agrivi je pobijedio u kategoriji "Sustavi inovacija u poljoprivredi i održiva poljoprivreda - Povezani sustavi upravljanja poljoprivrednim gospodarstvima", a u konkurenciji u finalu su bili i ​​talijanski Agricolus s.r.l. i xFarm i švicarski OneSoil.

Inače, iz Agrivija u priopćenju napominju kako je kompanija u proteklih osam godina nadišla razvojnu fazu start-upa te je etablirana kao priznata tehnološka kompanija, čije je rješenje prisutno u više od 100 zemalja diljem svijeta.

Agrivi ima urede u Zagrebu, Varšavi, Bukureštu i Londonu, a prošle su godine dobili i priznanje kao vodeća brzorastuća europska food-tech tvrtka.

Agrivi softver je najkompletnije rješenje za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom, a koriste ga profesionalni poljoprivrednici svih veličina, prehrambene kompanije, agro-banke i drugi dionici industrije poljoprivrede i hrane te je lokaliziran na 15 jezika, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:07