imenovanje

Adrian Ježina novi izvršni direktor Telemach Hrvatska

Dolazak Adriana Ježine, koji je ostvario vrlo visoke rezultate na slovenskom telekom tržištu, dokazuje veliku želju United Grupe da krene u vrlo žestoku tržišnu utakmicu i na fiksnom telekomunikacijskom tržištu
Adrian Ježina
 Dragan Matic/Cropix

Novim CEO-om Telemach Hrvatska imenovan je Adrian Ježina koji će to funkciju preuzeti zajedno s dosadašnjom funkcijom CEO-a Telemach Slovenije, saznaje ICTbusiness.info. Dugogodišnji direktor B.Net Hrvatska i nakon toga član Uprave A1 Hrvatska preuzimanjeM Tele2 Hrvatska krenuo je u objedinjavanje telekomunikacijsko-medijskog portfelja. Uskoro se na domaćem tržištu može očekivati i njihova OTT usluga EON koju će biti moguće koristiti i na Telemach Hrvatska infrastrukturi, ali i na instruktori drugih operatora.

Dolazak Adriana Ježine, koji je ostvario vrlo visoke rezultate na slovenskom telekom tržištu, dokazuje veliku želju United Grupe da krene u vrlo žestoku tržišnu utakmicu i na fiksnom telekomunikacijskom tržištu.

Ježina će upravljati kompanijama na oba tržišta, predan osiguravanju kontinuirane izvrsnosti u Sloveniji i daljnjoj transformaciji u Hrvatskoj.

Viktor Pavlinić, dosadašnji izvršni direktor Telemach Hrvatska, zajedničkom odlukom se povlači sa svoje funkcije. Viktor je od 2016. godine izvršni direktor, a pridružio se United Grupi 2019. godine po preuzimanju kompanije, koja se tada zvala Tele2 Hrvatska.

Adrian Ježina započeo je svoju karijeru u Hrvatskoj gdje je radio 15 godina, a u svom dugogodišnjem profesionalnom iskustvu u telekomunikacijskoj industriji, proveo je dva desetljeća na vodećim pozicijama.

Ježina se pridružio United Grupi 2017. godine i pod njegovim je vodstvom Telemach Slovenija postala lider u širokopojasnom internetu u toj zemlji. Također, kompanija je jedan od rijetkh alternativnih operatora u Europi koji je pretekao bivšeg monopolistu na tržištu. Telemach Slovenija uspješno je povećala svoj tržišni udio u mobilnim komunikacijama na oko 25 posto i vodeći je pružatelj video usluga u Sloveniji, piše ICTbusiness.info.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2022 12:20